«Πρέπει να καταστεί σαφές σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, ακόμη και σε αυτές που πριν λίγο καιρό μιλούσαν για βιώσιμο χρέος, ότι η μάχη για την απομείωση (σ.σ. του χρέους) είναι εθνικού χαρακτήρα. Σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει πρόθεση για σύσκεψη πολιτικών αρχηγών» υπογραμμίζουν κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
 
Νωρίτερα την Τρίτη, ο Δημήτρης Παπαδημούλης καλούσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παρέμβει στο ζήτημα του χρέους με επαφές με την Αγκέλα Μέρκελ και τον Βόλφγκγκανγκ Σόιμπλε. «Θα περίμενα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σηκώσει το τηλέφωνο, να μιλήσει με τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε και να στηρίξει την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του News247.
 
«Αν δεν συνεννοηθούμε τώρα, πότε θα συνεννοηθούμε;» αναρωτήθηκε ο ευρωβουλευτής, ενώ πρότεινε στον Κυριάκο Μητσοτάκη να ακούει περισσότερο τον Νίκο Δένδια, παρά τον Άδωνι Γεωργιάδη.
 
«Εάν είχαν γίνει οι εκλογές στη Γερμανία, η συμφωνία θα είχε κλείσει στο Eurogroup της 22ας Μαΐου», επισήμανε ο Δ. Παπαδημούλης και αφού παρατήρησε πως «όσο πιο γρήγορα έχουμε συμφωνία τόσο καλύτερα», είπε ότι οι ισχυροί παίκτες πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση και ότι και ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι πιέζει με τον τρόπο του να βρεθεί λύση για το χρέος.
 
Λίγο αργότερα, στις δηλώσεις Παπαδημούλη απάντησαν «κύκλοι» της Νέας Δημοκρατίας, κατηγορόντας τον πως «ο κ. Παπαδημούλης παριστάνει ότι δεν συνειδητοποιεί την αποτυχία της κυβέρνησης, η οποία δεν έχει, πλέον, καμία πολιτική στο θέμα του χρέους. Προφανώς, δεν έχει να ασχοληθεί με κάτι ουσιαστικό και ξεπερνά με τις δηλώσεις του κάθε όριο αυτογελοιοποίησης».
 
Αμέσως μετά, τη σκυτάλη πήραν αντίστοιχοι «κύκλοι» του ΣΥΡΙΖΑ, που υπερασπιζόμενοι τον Δ. Παπαδημούλη, απάντησαν σε αυτούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως  «Είναι φανερό ότι η ΝΔ παραμένει στο δρόμο της μηδενιστικής αντιπολίτευσης».