Σύμφωνα με πληροφορίες του capital.gr, Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε ότι αν και νομικά είναι εφικτό, η δεν θα υπάρξει ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, καθώς μια τέτοια κίνηση θα έστελνε «λάθος μήνυμα» στις αγορές.  «Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν νομίζω ότι θα προχωρήσει σε δική της ανάλυση βιωσιμότητας χρέους που θα ξεκλείδωνε το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης για την Ελλάδα. Τεχνικά και νομικά θα μπορούσε, αλλά δεν θα ήταν καλό, δεν θα έδινε αποτελεσματικό μήνυμα στις αγορές».

«Μένει η συμφωνία της 22ης Μαΐου»

Σχετικά με τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις υπογράμμισε πως δεν υπάρχει άλλη πρόταση στο τραπέζι πέραν αυτής που παρουσιάστηκε στο Eurogroup της 22ας Μαΐου στις Βρυξέλλες. Δηλαδή, να ενταχθεί το Ταμείο στο ελληνικό πρόγραμμα χωρίς πρόγραμμα δανείου χωρίς χρηματοδότηση στο ελληνικό πρόγραμμα.

Σχετικά με το ενδεχόμενο εκταμίευσης μεγαλύτερης δόσης προς την Ελλάδα μετά το Eurogroup της 15ης Ιουνίου, εκτίμησε πως δεν πρόκειται να δοθεί ποσό της τάξης των 10 δισεκατομμυρίων. Το ποσό θα είναι κοντά στα 7 δισσεκατομύρια  και θα περιλαμβάνει κι ένα ποσό για ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς ιδιώτες που μπορεί να «σπάσει» στα δύο.