Μιλώντας στον Real FM, o Πάνος Σκουρλέτης, αναφέρθηκε στην πορεία της διαπραγμάτευσης, σχολιάζοντας ότι «δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι έτσι όπως, πια, διαμορφώνεται μέρα με την ημέρα το σκηνικό και το κλίμα, πηγαίνοντας προς την επόμενη συνάντηση, δεν μπορούμε να αισιοδοξούμε». Κατά συνέπεια, «γνωρίζουμε τι θέλουμε, ενδεχομένως να οδηγηθούμε και στη Σύνοδο Κορυφής, πια, προσπαθώντας να πολιτικοποιήσουμε το ελληνικό ζήτημα» κατέληξε.


Χρήσιμη η συνεννόηση με όρους και προυποθέσεις
 

Πάντοτε είναι χρήσιμη η συνεννόηση αρκεί να υπάρχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις, σχολίασε ο Πάνος Σκουρλέτης, ερωτηθείς αν θα ήταν χρήσιμη μια σύσκεψη πολιτικών αρχηγών πριν το Eurogroup της 15ης Ιουνίου. 
 
«Πάντοτε χρήσιμη θα ήταν μία τέτοιου είδους θεσμική λειτουργία, αρκεί όμως να υπάρχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις» απάντησε, σημειώνοντας πως η μέχρι τώρα στάση των δυνάμεων της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν δείχνουν ότι είναι διατεθειμένες να συμπαραταχθούν σε μία ενιαία στάση γύρω από τα θέματα του χρέους. 
 
«Ακόμη ηχούν στα αυτιά μας οι τοποθετήσεις περί βιωσιμότητας του χρέους, ακόμα θυμόμαστε τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη, σε κάθε κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης των τελευταίων μηνών, όπου ουσιαστικά υπονόμευε τις προσπάθειες της χώρας» είπε ο Π. Σκουρλέτης, συμπεραίνοντας πως «δεν σφυρηλατείται αυτό το έδαφος με πραγματικούς όρους της εθνικής συνεννόησης». «Εκεί, βεβαίως, κρίνεται ο καθένας» πρόσθεσε, σημειώνοντας: «Αν υπάρχουν όροι και προϋποθέσεις βεβαίως να υπάρξει αυτή η συνεννόηση».