Το γραφείο του Πρωθυπουργού σημειώνει ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε μομέντουμ για οριστική υπέρβαση της κρίσης, υπογραμμίζοντας ότι οι αποφάσεις για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος θα είναι καθοριστικές, καθώς «στέλνει μήνυμα στους εταίρους και δανειστές» ότι «δεν έχουν πλέον κανέναν λόγο να κωλυσιεργούν».

«Αναμένουμε», υπογραμμίζει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, «να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους με μία καθαρή λύση, που θα αντιστοιχεί στις απαιτήσεις της συγκυρίας αλλά και τις θυσίες του ελληνικού λαού».

Ειδικότερα, στο σχόλιο που εξέδωσε, το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού σημειώνει ότι «η αναθεώρηση των στοιχείων για το ΑΕΠ από την ΕΛΣΤΑΤ, που δείχνει ανάπτυξη 0,4% για το πρώτο τρίμηνο του 2017, για μία ακόμη φορά διαψεύδει την εικόνα ολικής καταστροφής που ενορχηστρώνει η ΝΔ και αναπαράγει μεγάλη μερίδα του συστημικού Τύπου».

«Ταυτόχρονα, εκθέτει ανεπανόρθωτα όσους υποδέχθηκαν χαιρέκακα τις προηγούμενες εκτιμήσεις», προσθέτει, για να σημειώσει ότι «τα στοιχεία επιβεβαιώνουν πως η πολυπόθητη ανάπτυξη βρίσκεται ήδη εδώ». «Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε μομέντουμ για οριστική υπέρβαση της κρίσης», υπογραμμίζει, επισημαίνοντας ότι «οι αποφάσεις που θα ληφθούν σε σχέση με τον προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος θα είναι καθοριστικές».
 

«Συνεπώς», τονίζει, «οι εταίροι και δανειστές μας δεν έχουν πλέον κανέναν λόγο να κωλυσιεργούν». Και καταλήγει: «Αναμένουμε να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους με μία καθαρή λύση, που θα αντιστοιχεί στις απαιτήσεις της συγκυρίας αλλά και τις θυσίες του ελληνικού λαού».