Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, οι δύο άντρες καμικάζι εισήλθαν στην περιοχή της Κολοφάτα, περιοχή που βρίσκεται περίπου 10 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Νιγηρία, λίγο πριν το ξημέρωμα της Παρασκευής, προσποιούμενοι πως ήταν πρόσφυγες οι οποίοι αναζητούσαν για φαί πριν την έναρξη του πρωινού για το Ραμαζάνι.

«Αφού βρέθηκαν ανάμεσα στους κατοίκους, πυροκρότησαν τους μηχανισμούς τους τον έναν μετά τον άλλο. O επίσημος αριθμός των νεκρών υπολογίζεται στους 11, ανάμεσα τους και οι 2 βομβιστές, και 30 τραυματίες», δήλωσε στο Reuters ο Mindjiyawa Bakary, κυβερνήτης της βόρειας περιοχής του Καμερούν.

Από τους τραυματίες 10 μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο σε κοντινή περιοχή καθώς υπέστησαν σοβαρές πληγές.  «Ήταν αβάσταχτο. Οι άνθρωποι φώναζαν, άλλοι υπέφεραν. ήταν σκέτος εφιάλτης» είπε ένας αστυνομικός που παραβρέθηκε στην περιοχή της έκρηξης.

Η Κολοφάτα υπό την τρομοκρατία των Καμικάζι

Τα χωριά και οι πόλεις της περιοχής έχουν γίνει συχνός στόχος των καμικάζι. Η σημερινή
επίθεση ακολούθησε μια μέρα αφότου δύο κοπέλες καμικάζι πυροδότησαν τους
εκρηκτικούς μηχανισμούς τους σε ένα κοντινό χωριό, το Djakana, τραυματίζοντας ελαφριά ένα τοπικό μη στρατιωτικό σώμα αυτοάμυνας.

Η Κολοφάτα έχει γίνει επανειλημμένα στόχος των καμικάζι στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένου μιας επίθεσης τον Φεβρουάριο του 2015 με 9 νεκρούς. Η κυβέρνηση του Καμερούν έχει στρατολογήσει χιλιάδες στρατιώτες, αλλά η Νιγηρία δεν μπορεί να μείνει ασφαλείς λόγω του μεγάλου εύρους των συνόρων της.