Σε ανακοίνωση της η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ διερωτάται αν «η αποχώρηση των ΗΠΑ από την συμφωνία των Παρισίων, ξεσκεπάζει το “κατασκεύασμα” που λέγεται “κλιματική αλλαγή”;», ενώ επικροτεί την απόφαση των ΗΠΑ να αποσυρθούν από τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, και διαβεβαιώνει ότι η παγκόσμια θέρμανση «είναι κατασκεύασμα επιχειρηματικών συμφερόντων».

Παίρνει το μέρος του προέδρου των ΗΠΑ υποστηρίζοντας ότι η Συμφωνία του Παρισιού, την οποία θα εφαρμόσει σχεδόν το σύνολο της παγκόσμιας κοινότητας, είναι εφεύρημα «προκειμένου κάποιοι να πετύχουν το τέλος της εποχής των ορυκτών καυσίμων».

Παράλληλα, κάνει λόγο για απόφαση που αλλάζει τα δεδομένα στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής , υποστηρίζοντας πως αποτελεί ένα ισχυρό πολιτικό και οικονομικό ζήτημα στα χέρια αυτών που διαμορφώνουν τις πολιτικές και έχουν εφεύρει την «πράσινη οικονομία».

«Εκτός από το γεγονός ότι η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία δημιουργεί -εκ των πραγμάτων- πλέον ένα νέο σκηνικό και αλλάζει τα δεδομένα, πολλά είναι και τα ερωτήματα που εγείρει (ως προς τα όσα έχουν προηγηθεί) ενώ δεν μπορεί να παραβλεφθεί το γεγονός ότι, ταυτόχρονα, αποτελεί μία κίνηση η οποία μάλλον έρχεται να επιβεβαιώσει κάποια πράγματα.

Σήμερα, όταν αναφέρουμε την λέξη «περιβάλλον», συνειρμικά σκεφτόμαστε «κλιματική αλλαγή» και «υπερθέρμανση του πλανήτη», την ίδια ώρα που η αλλαγή του κλίματος αποτελεί ένα ισχυρό πολιτικό και οικονομικό ζήτημα στα χέρια αυτών που διαμορφώνουν τις πολιτικές και που στο όνομα των «πράσινων χαρτοφυλακίων» εφεύραν την «πράσινη οικονομία».