Την Τρίτη στις 9 το πρωί, στα δικαστήρια του Πειραιά, ο Ουαλίντ Ταλέμπ θα έρθει για μια ακόμη φορά αντιμέτωπος με τους βασανιστές του, αυτήν την φορά κατηγορούμενος για ληστεία.
 
Υπενθυμίζεται ότι τoν Νοέμβριο του 2016 ολοκληρώθηκε στο Εφετείο, σε δεύτερο βαθμό, η δίκη για την υπόθεση βασανισμού του, ο οποίος το 2012 είχε βρεθεί λιπόθυμος και δεμένος με μια σπασμένη μεταλλική αλυσίδα στο λαιμό.

Ο Ταλέμπ, μετανάστης χωρίς χαρτιά, που εκείνο τον καιρό δούλευε σε αρτοποιείο στη Σαλαμίνα, είχε ζητήσει από τον εργοδότη του τους μισθούς που του οφείλονταν. Όμως η αντίδραση εκείνου ήταν να βάλει μια αλυσίδα γύρω από το λαιμό του, να τον σύρει με αυτή και να τον χτυπήσει σοβαρά. Ο πρώην εργοδότης του, καθώς και δύο από τους φίλους του, οι οποίοι πήραν επίσης μέρος στην απαγωγή προκαλώντας σοβαρές σωματικές βλάβες από πρόθεση και διαπράττοντας ληστεία, καταδικάστηκαν για τα αδικήματα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, της αρπαγής και της ληστείας, ενώ στον γιο του βασικού κατηγορουμένου αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 13 ετών κατά συγχώνευση, στον πρώην εργοδότη του Ουαλίντ Γιώργο Σγούρδα, 5 ετών με αναστολή στον γιο του Σταμάτη Σγούρδα και στους συνεργούς του Σγούρδα Γ. Ζαχαριάδη και Φρ. Ζότο ποινή φυλάκισης 10 ετών και 9 ετών αντίστοιχα.

Παρά το γεγονός ότι οι κατηγορούμενοι φυλακίστηκαν, η δικαστική διαμάχη του Ταλέμπ με τον πρώην εργοδότη του δεν τελείωσε, καθώς εναντίον του εκκρεμεί μήνυση που υπέβαλε το πρώην αφεντικό του κατηγορώντας τον για ληστεία. Εξάλλου, αυτή ήταν και η υπερασπιστική γραμμή πρωτόδικα στο δικαστήριο.

Το πρωί της Τρίτης, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Ουαλίντ Ταλέμπ στα δικαστήρια Πειραιά (Σκουζέ 3-5).