Η εκπρόσωπος του State Department Άννα Ρίτσι-Άλεν επιβεβαίωσε την αποχώρηση του Ντέιβιντ Ρανκ, ωστόσο δεν επιβεβαίωσε αν ο διπλωμάτης παραιτήθηκε διότι δεν ένιωθε ότι μπορούσε να παραδώσει στην Κίνα την επίσημη ανακοίνωση της αμερικανικής απόφασης ότι αποσύρεται από τη συμφωνία.
 
«Έχει συνταξιοδοτηθεί από τη διπλωματική υπηρεσία», δήλωσε η Ρίτσι-Άλεν, εκπρόσωπος για τη Διεύθυνση Ανατολικής Ασίας του υπουργείου. «Ο κ. Ρανκ πήρε μια προσωπική απόφαση. Εκτιμούμε τα χρόνια της αφοσιωμένης του υπηρεσίας στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ» πρόσθεσε.
 
Η θέση αναμένεται να καλυφθεί προς το τέλος του μήνα από τον κυβερνήτη της Αϊόβα, Τέρι Μπράνσταντ, που έχει επιλέξει ο Ντόναλντ Τραμπ ως επόμενο πρέσβη στο Πεκίνο.
 
Ο ειδικός σε θέματα Κίνας Τζον Πόμφρετ επικαλέστηκε σε ανάρτησή του στο Twitter ανώνυμες πηγές που είπαν ότι ο Ντ. Ρανκ παραιτήθηκε γιατί δεν μπορούσε να υποστηρίξει την απόφαση του Ντ. Τραμπ να αποσυρθεί από τη συμφωνία. Σε άλλη ανάρτησή του ανέφερε ότι ο Ρανκ είχε καλέσει το προσωπικό της πρεσβείας για να του εξηγήσει ότι δεν μπορούσε να παραδώσει ένα διπλωματικό σημείωμα που ενημέρωνε την κινεζική κυβέρνηση για την αμερικανική απόφαση.

 
Ο Ντέιβιντ Ρανκ υπηρέτησε στο διπλωματικό σώμα 27 χρόνια και είχε επίσης υπηρετήσει ως πολιτικός σύμβουλος στην αμερικανική πρεσβεία στο Αφγανιστάν από το 2011 έως το 2012.