Μιλώντας στον “Alpha 989”, ο Σ. Κοντονής έκανε λόγο για απόλυτα διαφανές σύστημα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, τονίζοντας πως όσα γράφονται «δεν έχουν σχέση με τη περιρρέουσα ατμόσφαιρα αλλά είναι ένα σύστημα απόλυτα διαφανές, δεν επιτρέπει την συμμετοχή του υποκόσμου στην διαδικασία, που είχε ως αποτέλεσμα να βγαίνουν τα σπίτια στο σφυρί για ένα κομμάτι ψωμί». Παράλληλα, ανέφερε ότι με νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης καμία πρώτη κατοικία δεν κινδυνεύει, για όσους έχουν ενταχθεί στον Νόμο Κατσέλη.

Έκανε λόγο για πολύ σοβαρά στοιχεία που έχουν προκύψει από υποθέσεις στις οποίες μερίδα των ΜΜΕ δεν ασχολείται καν μαζί τους, σε αντίθεση με ότι θα συνέβαινε αν εμπλεκόταν στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. «Στην υπόθεση Ερρίκος Ντυνάν αλλά και στην υπόθεση της χρηματοδότησης των ΜΚΟ υπάρχουν πολύ σοβαρά στοιχεία και από μέρους του Τύπου έχει “πέσει» απόλυτη σιγή. Αν είχε συμβεί κάτι με κάποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, μια καρφίτσα να είχε πέσει κάτω, θα είχε ξεσηκωθεί ο κόσμος. Είναι αυτοί που έπαιρναν τα δάνεια «με αέρα» και τα θαλασσοδάνεια και αυτά διερευνώνται».

Για την υπόθεση του Ερρίκος Ντυνάν ανέφερε πως «έχω μια εικόνα γιατί την δικογραφία την έδωσα εγώ στη Βουλή και υπάρχουν πολύ σοβαρά στοιχεία. Η υπόθεση αυτή δεν έχει μόνο ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ αλλά και σοβαρότατη εμπλοκή ανθρώπων της ΝΔ», ενώ για την υπόθεση Novartis δήλωσε ότι «ο αμερικανός πρέσβης είχε έρθει ο ίδιος στο γραφείο μου. Η υπόθεση αυτή ερευνάται τώρα και δεν έχει “ξεφουσκώσει” τίποτα απλά ορισμένα θέματα δεν βγαίνουν στη δημοσιότητα».