H ίδια κατηγόρησε την αντιπολίτευση πως στηρίζει τα επιχειρήματα της στη φαντασία, επιχειρήματα τα οποία διαψεύδει η ίδια η ΕΛΣΤΑΤ. Αυτήν τη στιγμή, η κυβέρνηση αγωνίζεται για μία λύση στο χρέος. Έχουμε εκπληρώσει το δικό μας μέρος της συμφωνίας και οι θεσμοί οφείλουν να αποδώσουν το δικό τους κομμάτι. Ας πάρετε επιτέλους και εσείς μία ξεκάθαρη θέση σε αυτήν τη διαπραγμάτευση. Την άποψή σας τι πρέπει να γίνει με το χρέος», δήλωσε.
 

Υποκριτική η στάση των Ευρωπαίων εταίρων
 

«Δεν είναι πανάκεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος» ήταν το σχόλιο της υφυπουργού σχετικά για την ενσωμάτωση της Οδηγίας που υποχρεώνει την ανταλλαγή πληροφοριών ώστε να αντιμετωπιστεί η διασυνοριακή φοροαποφυγή και φορολογική απάτη, ενώ έκανε λόγο για την υποκριτική στάση των Ευρωπαίων εταίρων. «Από τη μία στα λόγια στηρίζουν την προσπάθεια της Ελλάδας κατά της φοροδιαφυγής και συχνά ζητούν περισσότερα, αλλά από την άλλη εφαρμόζουν πολιτικές φορολογικού ανταγωνισμού ακόμη και πολιτικές που ενθαρρύνουν την φορολογική απάτη εις βάρος άλλων χωρών, για να ενισχύσουν τις δικές τους επιχειρήσεις ή τα δικά τους δημόσια έσοδα» τόνισε.
 

Η απόσυρση του άρθρου 16
 

Όσον αφορά την απόσυρση του άρθρου 16, που προέβλεπε «η πώληση ή η μίσθωση ακινήτου, στο οποίο λειτουργούσε επιχείρηση, μετά του τυχόν υφιστάμενου εξοπλισμού, σε άλλη επιχείρηση, δεν συνιστά μεταβίβαση επιχείρησης για την επιβολή φόρου υπεραξίας» η υφυπουργός υπογράμμισε πως με η κυβέρνηση με αυτόν τον τρόπο θέλει να πετύχει την εναρμόνιση με προϊσχύουσα νομοθεσία και η αποσυμφόρηση των δικαστηρίων.
 
Τέλος, για την τροπολογία για την παράταση της υπαγωγής στην οικειοθελή δήλωση αδήλωτων εισοδημάτων, η Παπανάτσιου δήλωσε πως οι φοροτεχνικοί ήταν εκείνοι οι οποίοι ζήτησαν την παράταση λόγω της πίεσης που υφίστανται λόγω των φορολογικών δηλώσεων, ενώ ενημέρωσε πως η κυβέρνηση θα αποδεχθεί την τροπολογία γι α την «παραχώρηση κατά κυριότητα κτιρίων του πρώην Στρατοδικείου ΕΑΤ-ΕΣΑ προς την Περιφέρεια Αττικής»