«Αν δεν μπορέσει η Ελλάδα να επιδιώξει την επανένταξή της στις αγορές τότε θα πάμε για τέταρτο μνημόνιο» ήταν η δήλωση του μιλώντας στον Real Fm, ενώ εκτιμά πως ούτε οι Ευρωπαίοι ούτε η Γερμανία μπορεί να επιθυμούν ένα σχέδιο σαν αυτό.
 
Όσον αφορά το πρόγραμμα χαλάρωσης ο Ρουμελιώτης εξέφρασε τις ανησυχίες του καθώς ο Ντράγκι για να μπορέσει να εντάξει την Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης πρέπει να έχει μία συγκεκριμένη δέσμευση από τους Ευρωπαίους σχετικά με τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους και πλήρη συμφωνία.
 
Ο ίδιος μιλώντας στο σταθμό εξήγησε πως «αν δεν δεσμευτούν οι Ευρωπαίοι, ανεξάρτητα του πότε θα εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα, μπορεί να εφαρμοστούν μετά το τέλος του προγράμματος, αλλά θα πρέπει να είναι σαφή τα μέτρα, δηλαδή θα είναι επιμήκυνση, θα είναι σταθεροποίηση των επιτοκίων. Αν δεν το δώσει αυτό ο Σόιμπλε, πολύ φοβάμαι, ότι θα μείνουμε με ένα πρόγραμμα το οποίο δεν θα πείσει τις αγορές για να μπορέσει η Ελλάδα και την ΕΚΤ να επωφεληθεί από την ποσοτική χαλάρωση και να επανενταχθεί στις αγορές προς το τέλος αυτού του προγράμματος».