Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τα θέματα ευρωπαϊκής επικαιρότητας (άμυνα, περιβάλλον, μέλλον ευρωζώνης, εμπόριο), στη μόνιμη αντιπροσωπεία της Κομισιόν, ο Πιέρ Μοσκοβισί, έστειλε μήνυμα στους Ευρωπαίους πιστωτές της Ελλάδας, εν όψει του κρίσιμου Eurogroup της 15ης Ιουνίου.
 
Αναλυτικά, ο Π. Μοσκοβισί σημείωσε ότι θα επιθυμούσε «πραγματικά να περάσω ένα μήνυμα πολύ σαφές στους δανειστές της Ελλάδας», εξηγώντας ότι δεν πρέπει να παίζουν με τη φωτία σε μία «αποφασιστική εβδομάδα, στη διάρκεια της οποίας θα συνεδριάσει το Eurogroup με θέμα το χρέος της Ελλάδας».
 
Παράλληλα, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter, υπογράμμισε: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εγώ ευχόμαστε να μην υπάρξει αμφισβήτηση στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
 
Υπενθυμίζεται ότι οι δηλώσεις έρχονται την ίδια μέρα με την συνεδρίαση του Euro Working Group σε μία προσπάθεια αναζήτησης συμφωνίας ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup στις 15 Ιουνίου στις Βρυξέλλες ενώ μια μέρα πριν, στο Παρίσι, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ είχε επαφές με τον Γερμανό ομόλογο του, Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε, τον Πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισεμπλουμ ενώ αναμένεται να συζητήσει και με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.