Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, ο Κόμεϊ, που καταθέτει την Πέμπτη στην Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας των ΗΠΑ, υποστήριξε ότι η διοίκηση Τραμπ «επέλεξε με ψέματα να δυσφημίσει εμένα και το FBI», ενώ πρόσθεσε πως θέλησαν να βγάλουν προς τα έξω την εικόνα δυσφορίας μελών του FBI προς το πρόσωπο του.

«Ήταν φανερό πως παρά το ότι δεν συνέτρεχε κανένας λόγος απόλυσης μου, με απομάκρυναν και το κυριότερο ήταν πως προσπάθησαν να περάσουν την εικόνα αναταραχής εντός της Υπηρεσίας. Πρόκειται για ψέματα, λυπάμαι που ακούστηκαν αυτά τα πράγματα στους συνεργάτες μου και περισσότερο λυπάμαι για το ότι αυτά τα άκουσε και ο λαός των ΗΠΑ».

Σχετικά με τη φημολογία για σχέσεις του Τραμπ με τη Ρωσία και επέμβαση των τελευταίων στις πρόσφατες εκλογές των ΗΠΑ, ο Κόμεϊ ισχυρίστηκε πως η συμπεριφορά του τον παραξένεψε τον Μάρτιο, σύμφωνα με τον Independent. «Μου είπε πως δεν έχει καμία σχέση με τη Ρωσία και μάλιστα τόνισε πως θα πρέπει να διώξουμε τα “σύννεφα” γύρω από το θέμα, ωστόσο στη συνέχεια η συμπεριφορά του δεν ήταν ανάλογη».


«Είμαστε υπό πολιορκία, αλλά θα νικήσουμε»

Είμαστε υπό πολιορκία, αλλά θα βγούμε μεγαλύτεροι και καλύτεροι και δυνατότεροι από ποτέ, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε υποστηρικτές του, για τις επιθέσεις που δέχεται εντός της χώρας για διάφορες υποθέσεις, με αιχμή τις σχέσεις του με τη Ρωσία.

Σύμφωνα με το reuters, ο Τραμπ, ανέφερε ότι τα κατεστημένα συμφέροντα στην Ουάσινγκτον είναι εναντίον του, ωστόσο «δεν θα κάνουμε πίσω από το να πράξουμε το σωστό». «Ξέρουμε πώς να πολεμάμε και ποτέ δεν θα παραδοθούμε», συνέχισε λέγοντας ότι «θα αγωνιστούμε και θα νικήσουμε».


«Ποτέ ο πρόεδρος δεν έδωσε εντολή να σταματήσει έρευνα»

Όπως αναφέρει το reuters, o νομικός εκπρόσωπος του Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έδωσε ποτέ εντολή, άμεσα ή έμμεσα, να σταματήσει έρευνα για οποιοδήποτε πρόσωπο σχετικά με τις σχέσεις της καμπάνιας του με τη Ρωσία.

«Αυτό ισχύει και για τον Μάικλ Φλιν», τόνισε, αναφερόμενος στον πρώην σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του προέδρου, ο οποίος φέρεται να είχε ανεπίσημες επαφές με τον πρέσβη της Ρωσίας στις ΗΠΑ Σεργκέι Κίσλιακ κατά την προεκλογική και μετεκλογική περίοδο.