Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Στάινμάγερ δήλωσε πως είναι ευχαριστημένος με τις πολιτικές αποφάσεις και την υπακοή της Ελλάδας στις μεταρρυθμίσεις που έχουν επιβάλει οι δανειστές.

«Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες έχει επωμιστεί ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια και αναγνωρίζω ότι όχι μόνο ελήφθησαν πολιτικές αποφάσεις αλλά βρήκαν και το δρόμο τους προς το Κοινοβούλιο», ανέφερε χαρακτηριστικά στο πλαίσιο της συνάντησης του με τον Προκόπη Παυλόπουλο στο Βερολίνο.

«Βελτιωμένοι οι αριθμοί»

Παράλληλα, τόνισε πως είναι ικανοποιημένος με τη βελτίωση των αριθμών και εκτίμησε ότι το κλίμα στην Ελλάδα έχει αλλάξει, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγαλύτερη αισιοδοξία για το μέλλον. Αναφερόμενος στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, εκτίμησε πως οι υπουργοί Οικονομικών θα μπορέσουν να καταλήξουν σε κοινή απόφαση για την Ελλάδα.

«Κατά την τελευταία μου επίσκεψη στην Ελλάδα μπόρεσα πραγματικά να διαπιστώσω ότι δεν έχει αλλάξει μόνο το κλίμα στη χώρα, αλλά ότι υπάρχει πλέον  περισσότερη εμπιστοσύνη για το μέλλον, καθώς και οι αριθμοί έχουν βελτιωθεί. Ένας Πρόεδρος δεν μπορεί να το προφητέψει, ελπίζω όμως ότι οι προκαταρκτικές συζητήσεις οι οποίες τώρα λαμβάνουν χώρα επαρκούν για αυτό, και ότι οι υπουργοί Οικονομικών θα βρουν μια γέφυρα, η οποία απαιτείται για μια κοινή λύση. Είμαι πεπεισμένος ότι όλοι εργάζονται για τον σκοπό αυτό, με αυτήν την φιλοδοξία».