του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Καλώς ή κακώς ο Ανδρέας Μαρτίνης κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής και έδωσε διευθύνσεις και ονόματα αναφέροντας τέσσερις πέντε υπουργούς. Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύουν όσα είπε, αλλά τα ακούσαμε. Και τα κρίνουμε.
 
Ε, λοιπόν, τέσσερις μεγάλες εφημερίδες της Κυριακής δεν άκουσαν τίποτε για το Ντυνάν και την κατάθεση Μαρτίνη. Δεν έγραψαν ούτε η Καθημερινή, ούτε το Βήμα, ούτε η Ελευθερία του Τύπου, ούτε και η (έκπληξη) Real News. Το απαξίωσαν το θέμα και αναρωτιόμαστε όλοι αν έγινε για δημοσιογραφικούς ή πολιτικούς λόγους επειδή αφορά τη Νέα Δημοκρατία. Για δημοσιογραφικούς λόγους πάντως είναι λίγο δύσκολο να έγινε από τη στιγμή που άλλες εφημερίδες το έκαναν (το θέμα Ντυνάν) πρωτοσέλιδο. Δεν μπορεί στη μία εφημερίδα να είναι πρωτοσέλιδο και στην άλλη να μην υπάρχει καν. Δεν στέκει δημοσιογραφικά, πως να το κάνουμε… 

Το Πρώτο Θέμα στη συγκεκριμένη περίπτωση φέρθηκε πολύ πιο τίμια όπως βλέπετε κι εσείς στη φωτογραφία. Δεν το «έθαψε» το θέμα αλλά κατέγραψε (την άποψή του και) τη διαφωνία του.