Σύμφωνα με τη Μ. Φύσσα, ο χρυσαυγίτης έδειχνε ευχαριστημένος για το ότι η ίδια ήταν σε αυτή τη θέση και ο γιός της είναι εκεί που είναι, ενώ έκανε χυδαίες αναφορές και είχε χαιρέκακο ύφος ενώ επεσήμαινε πως στόχος των χρυσαυγιτών ήταν να τη διώξουν από τη δίκη, καθώς όπως υποστηρίζει, τους ενοχλούσε.

Θείος Π. Φύσσα: «Ήθελε να προσβάλει τον Παύλο»

Μετά από το συμβάν, η οικογένεια του Π. Φύσσα κατέθεσε μήνυση ενώ έπειτα από έρευνα που διεξήχθη βάση φωτογραφικού υλικού και μαρτυριών, έγινε γνωστό το πρόσωπο του άντρα. Η οικογένεια φρόντισε να καταθέσει στο δικαστήριο επιπλέον φωτογραφικό υλικό όπου φαινόταν ο άντρας να συμμετέχει σε ενέργειες του νεοναζιστικού κόμματος, όπως τις διανομές τροφίμων.

«Ήθελε να προσβάλει το παιδί. Σκοπός τους είναι να φύγει αυτή η μάνα από τη δίκη, γιατί τους ενοχλεί» ήταν η κατηγορία που εξέφρασε ο αδερφός της Μ. Φύσσα ενώ πρόσθεσε πως «καθώς εκδικαζόταν η υπόθεση, ήταν ένας μάρτυρας που ζήτησε να μπουν μέσα οι δικοί του άνθρωποι που δεν τους άφηνε η αστυνομία. Υπήρξε χλευασμός από την πλευρά της Χρυσής Αυγής και η πρόεδρος διέκοψε τη δίκη. Είχε δημιουργηθεί ένταση και φώναζαν “αίμα – τιμή – χρυσή αυγή”. Εμείς καθόμασταν στην μέση των καθισμάτων προς το κέντρο και άρχισαν να έρχονται προς εμάς με ύβρεις. Μείναμε εκστατικοί γιατί η επίθεση γινόταν με ανοχή της αστυνομίας. Έρχονταν πάνω μας απειλητικά και αυτός άρχισε να βρίζει την αδελφή μου. Ήταν μέσα στο ακροατήριο.. Συνεχώς λοιδορούμαστε από τον συγκεκριμένο».

«Κατηγορούν εμάς τους χρυσαυγίτες»

Ο κατηγορούμενος από μεριάς του δεν δεχόταν καμία από τις κατηγορίες επιμένοντας πως δεν ήταν αυτός ο οποίος φώναξε στη μητέρα του Π. Φύσσα, αλλά αντιθέτως έφυγε τη στιγμή που προκλήθηκε ένταση τη μέρα εκείνη της δίκης. «Έχω πάει και άλλες μέρες στη δίκη. Δεν είχα καμία διαφορά. Δεν έχω ενοχλήσει ποτέ. Όταν άρχισαν οι χειρονομίες, φόρεσα το κασκόλ μου και ξεκίνησα να φεύγω» ισχυρίστηκε.

«Εγώ είμαι χριστιανός ορθόδοξος. Φαίνομαι στο βίντεο. Ακούγεται μια βαβούρα και από κάτω ακούγεται “πού είναι ο Παύλος σου τώρα”; Αλλά εγώ δεν ήμουν κάτω…» ήταν η απάντηση του χρυσαυγίτη όταν ρωτήθηκε για ποιο λόγο πιστεύει πως έχει στοχοποιηθεί, ενώ τόνισε πως ήθελε να μιλήσει με τους αστυνομικούς αλλά και την πρόεδρο που είχε αναλάβει καθήκοντα εκείνη τη μέρα ούτως ώστε να ξεκαθαρίσουν το πώς διεκόπη η δίκη. «Κατηγορούν εμάς τους χρυσαυγίτες» ανέφερε ο κατηγορούμενος σχετικά για τη διακοπή.

Ο αστυνομικός ωστόσο ο οποίος βρίσκονταν εκείνη τη μέρα στη δίκη αναγνώρισε τον κατηγορούμενο. Ωστόσο ο άντρας έπειτα από την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου επέμενε πως δε χλεύασε κανέναν και πως «υπάρχει και δεύτερος βαθμός».