Όπως φαίνεται στο  βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, φαίνεται ένας άνδρας που κάθεται σε ένα μίνιμπας. Ο άνδρας αυτός σηκώνεται και χτυπάει μια γυναίκα που κάθεται μπροστά του προτού κατευθυνθεί προς την έξοδο. Η νεαρή γυναίκα σηκώνεται αμέσως στην προσπάθειά της να αμυνθεί, όμως ο άνδρας την σπρώχνει και αποβιβάζεται από το λεωφορείο ενώ εκείνη πέφτει κάτω.
 
Πριν από την επίθεση, που διαπράχθηκε την περασμένη εβδομάδα στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, ο άνδρας φέρεται να είπε στην κοπέλα: «Ντύνεσαι έτσι κατά τη διάρκεια του ραμαζανιού; Δεν ντρέπεσαι;» σύμφωνα με όσα αφηγήθηκε το θύμα και μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan και αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
 
«Του είπα να μην κοιτάει (…) και εκείνος ανταπάντησε “εάν μου δείχνεις τους γλουτούς σου, πώς μπορώ να μην κοιτάζω;”» συνέχισε η ίδια.
 
Η Ασένα Μελίσα Σαλάμ, 21 ετών, κατέθεσε αμέσως μήνυση. Ο δράστης, ο οποίος υποστήριξε ότι τον «προκάλεσε», συνελήφθη τρεις ημέρες μετά το περιστατικό, όμως αφέθηκε ελεύθερος την ίδια ημέρα, προς μεγάλη απογοήτευση των φεμινιστικών οργανώσεων, έγραψε η εφημερίδα Hürriyet.
 
«Η απελευθέρωση του δράστη συνιστά μια απειλή για όλες τις γυναίκες» ήταν το μήνυμα που ανήρτησε σήμερα στο Twitter η οργάνωση «Σταματήστε τις δολοφονίες γυναικών»: «θα φοράμε ό,τι θέλουμε, όπου θέλουμε. Δεν θα απαρνηθούμε τις ελευθερίες μας».
 
Η Σαλάμ κατέθεσε αίτημα στον εισαγγελέα, με το οποίο αμφισβητεί την απόφαση απελευθέρωσης του δράστη. Κατόπιν η εισαγγελία εξέδωσε σήμερα ένταλμα σύλληψης, σύμφωνα με πολλά ΜΜΕ.
 
Όμως, όπως γράφουν τα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, αποδείχθηκε ότι ο άνδρας βρίσκεται ήδη υπό κράτηση από το Σάββατο για διάπραξη φορολογικών αδικημάτων και διώκεται επίσης και για υποθέσεις ναρκωτικών ουσιών.
 
Η ετικέτα #melisasaglamyalnizdegildir (η Μελίσα Σαλάμ δεν είναι μόνη) είναι μεταξύ των δημοφιλέστερων σήμερα στο Twitter.