Ο Λ. Τόσκας σε έγγραφη παραγγελία ζήτησε από τον διευθυντή Ασφάλειας Θεσσαλονίκης να ξεκινήσουν έλεγχοι ούτως ώστε να διαπιστωθεί η τέλεση πράξεων κακουργηματικού χαρακτήρα, όπου σύμφωνα με την επιστολή των φοιτητών, περιλαμβάνονται η χρήση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κλοπές και βιασμοί.
 
Στην περίπτωση διαπίστωσης αδικημάτων κακουργηματικού βαθμού, σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, πρόκειται να σχηματιστούν δικογραφίες στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.
 
«Η παραβατικότητα, οι κλοπές, τα ναρκωτικά, η πορνεία και η βία είναι πλέον καθημερινότητα για όσους περνάμε ένα μεγάλο μέρος της ημέρας σε αυτούς τους χώρους ιδιαίτερα στην περιοχή της Πολυτεχνικής Σχολής» αναφέρει η επιστολή των φοιτητών προς τον Πρύτανη του ΑΠΘ και πως «από τα πιο απλά περιστατικά -όπως η διαρκής παρουσία μεγάλου αριθμού χρηστών ναρκωτικών σε χώρους του Ιδρύματος- έως τα σοβαρά, δηλαδή την παράνομη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στους χώρους του Πανεπιστημίου, και τα ακόμη κρισιμότερα, όπως ο θάνατος ανθρώπων εντός του Πανεπιστημίου, όλα δημιουργούν αίσθηση μόνιμης ανασφάλειας και φόβου για το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας».
 

Γαβρόγλου για απουσία φοιτητικού κινήματος


Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, στάθηκε στην απουσία ενός ρωμαλέου φοιτητικού κινήματος και υπογράμμισε πως τα όσα καταγγέλλουν οι φοιτητές δεν είναι ο κανόνας εντός των πανεπιστημίων, ενώ τόνισε ότι η αντιμετώπιση με αστυνομικούς τρόπους δεν είναι η βία.

«Στα πανεπιστήμια, αυτά τα θέματα λύνονται από μέσα, αν υπάρχει ένα ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα και σύλλογος καθηγητών. Αν κάποιοι καλοθελητές θέλουν να το παρουσιάσουν ως κανόνα, τι να πω. Ποτέ δεν έχει φέρει λύση η αντιμετώπιση με αστυνομικούς τρόπους»