«Η επανάληψη των σκηνών με τα βουνά των σκουπιδιών στην πόλη, τους εργαζόμενους στην καθαριότητα να καταλαμβάνουν, επαναστατικώ δικαίω, δημόσιους χώρους, τους δημάρχους να νίπτουν τας χείρας τους (ενώ, εννοείται, καταγγέλλουν την κυβέρνηση) και την κυβέρνηση να εξαντλεί την υπομονή των πολιτών, αποτελεί μια ακόμα απόδειξη της Ρώμης του πελατειακού κράτους» υπογράμμισε στην ανακοίνωση του το ΠΟΤΑΜΙ, παραθέτοντας τρεις προτάσεις που θα μπορούσαν να λύσουν την κατάσταση.
 
Συγκεκριμένα προτείνει την πληρωμή των συμβασιούχων καθώς και να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή μια σχετική διάταξη για «να μην σύρονται οι συμβασιούχοι στα δικαστήρια για να διεκδικήσουν το αυτονόητο». Επίσης προτείνει το ΠΟΤΑΜΙ είναι να αλλάξει το σύστημα προσλήψεων και να πραγματοποιούνται οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ και να ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός εντός ενός τριμήνου. «Στον διαγωνισμό θα μπορεί να λάβει μέρος οποιοσδήποτε καλύπτει τα προαπαιτούμενα του περιγράμματος θέσης, συμπεριλαμβανομένων και των προηγούμενα υπηρετούντων σε αυτές τις θέσεις, συμβασιούχων, οι οποίοι μπορούν να μοριοδοτηθούν επιπλέον λόγω της προϋπηρεσίας τους στην εν λόγω θέση» αναφέρει η ανακοίνωση.
 
«Καμία σύμβαση ορισμένου χρόνου δεν μετατρέπεται σε αορίστου. Οι Δήμοι που αντιμετωπίζουν πρόβλημα λόγω μη επάρκειας του προσωπικού τους κατά το τρίμηνο ολοκλήρωσης της διαγωνιστικής διαδικασίας από το ΑΣΕΠ μπορούν να προχωρήσουν στη σύναψη συμβάσεων τρίμηνης μέγιστης διάρκειας, οι οποίες λύονται αυτοδικαίως με την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας από το ΑΣΕΠ» καταλήγει η ανακοίνωση.