Από τις 2 Ιουλίου και μετά, ενάντια στην Σύνοδο Κορυφής των G20 πολλές αναρχικές, αριστερές, αντικαπιταλιστικές και αυτόνομες ομάδες και άτομα θα πραγματοποιήσουν διαδηλώσεις με το σύνθημα: «Καλώς ήρθατε στην κόλαση της Συνόδου Κορυφής των G20». Οι συμμετέχοντες αναμένεται να φτάσουν τις 150 χιλιάδες.

Η γερμανική αστυνομία ετοιμάζεται για την καταστολή των διαδηλωτών και “άδραξε” αυτή την ευκαιρία για να στήσει μια φυλακή σε ένα χώρο 11 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, το οποίο παλαιότερα στέγαζε μια αγορά, δημιουργώντας χώρο για 400 άτομα που θα τίθενται σε προσωρινή κράτηση.

Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, 70 ομαδικά κελιά και 50 κελιά απομόνωσης ετοιμάστηκαν σε αναμονή των αντί-G20 διαδηλωτών. Κοντέινερ για τους δικηγόρους και κατάλληλος εξοπλισμός για δακτυλικά αποτυπώματα και φωτογραφίες είναι επίσης διαθέσιμα. Η Γερμανία φέρεται να έχει πληρώσει για αυτή την προσωρινή φυλακή το ποσό των τουλάχιστον 3 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά οι πραγματικές δαπάνες αναφέρεται ότι είναι πολύ υψηλότερες. Η φυλακή θα ανοίξει μία μέρα πριν τη G20 σύνοδο.