Συγκεκριμένα, οι φρεγάτες «Ναύαρχος Έσεν» και «Ναύαρχος Γκριγκόροβιτς» καθώς και το υποβρύχιο «Κρασνοντάρ» έριξαν έξι πυραύλους Kalibir με στόχο κέντρα διοίκησης και αποθήκες όπλων που ανήκουν στο «ΙΚ» στην επαρχία Χάμα.
 
«Είχαν ενημερωθεί εγκαίρως για την εκτόξευση των πυραύλων μέσω των διαύλων επικοινωνίας» ήταν η δήλωση του υπουργείου αναφερόμενος στις τουρκικές και ισραηλινές δυνάμεις, «ως αποτέλεσμα των πληγμάτων, τα κέντρα διοίκησης καταστράφηκαν καθώς και σημαντικές αποθήκες όπλων των τρομοκρατών του ΙΚ στην περιοχή Ακιρμπάτ της επαρχίας Χάμα» προσθέτει.
 
Θεωρείται επίσης πως στρατιώτες του «ΙΚ» εξολοθρέυτηκαν κατά τις ρωσικές επιδρομές ενώ ο Ρώσος γερουσιαστής, Βίκτορ Οζέροφ, δήλωσε σίγουρος για τον θάνατο του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, επικεφαλή του «Ισλαμικού Κράτους». «Πιστεύω ότι αυτή η πληροφορία είναι έγκυρη σε ποσοστό σχεδόν 100%». «Το γεγονός ότι το ΙΚ δεν τον έχει παρουσιάσει πουθενά ενισχύει την πεποίθησή μας ότι ο αλ Μπαγκντάντι έχει σκοτωθεί», δήλωσε ο γερουσιαστής.
 
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, η είδηση του θανάτου ακόμα διασταυρώνεται από «πολλά κανάλια». Ωστόσο, κάλεσε τον κόσμο να είναι ψύχραιμος μέχρι να υπάρξει και επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τον θάνατο του ηγέτη των τζιχαντιστών.