Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων, Δημήτρης Τσερμενίδης, στις αρχές Ιουλίου «θα είμαστε και πάλι απλήρωτοι για δύο μήνες». Σχετικά με το αν υπάρχει ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων, απάντησε ότι «θα σταθμίσουμε την κατάσταση και τις όποιες εξελίξεις και θα λάβουμε τις οριστικές μας αποφάσεις».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Δημήτρης Στεφανίδης, επισήμανε ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα το πρόβλημα με τις πληρωμές των εργαζομένων θα λυθεί. «Ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, με διαβεβαίωσε ότι εντός της επόμενης εβδομάδας το ελληνικό δημόσιο θα καταβάλλει στον Οργανισμό το ποσό των 11,5 εκατομμυρίων ευρώ που προκύπτει από τη διαφορά ΦΠΑ. Από τις 20/7/2015 ο Οργανισμός εισέπραττε με 13% ΦΠΑ και απέδιδε με 23%, ποσοστό που από την 1/6/2016 ανέβηκε στο 24%.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι σήμερα κατατέθηκε αίτημα, στον υπουργό Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη ώστε να συναντηθούν την προσεχή Τρίτη, με σκοπό να γίνει συζήτηση για τον ΟΑΣΘ. Άφησε αιχμές για τους εργαζόμενους, υποστηρίζοντας ότι κάποιοι δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.  «Μόνο για σήμερα είχα δηλωμένες 24 ασθένειες. Καλά θα κάνουν οι εργαζόμενοι να μην ασχολούνται με το συγκεκριμένο θέμα γιατί θα βρεθούν εκτεθειμένοι».