Στο πλαίσιο ομιλίας του σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Βρυξέλλες με τίτλο «Αναζητώντας δικαιοσύνη και ευημερία για το κοινό μας μέλλον στην Ευρωπαϊκή Ένωση -Ευρωπαϊκή Οικονομική Διακυβέρνηση: Διάλογος μεταξύ Θεολογίας, Οικονομίας και Πολιτικής», ο Δ. Παπαδημούλης υποστήριξε πως το πλαίσιο της οικονομικής διακυβέρνησης «προώθησε ένα προκατειλημμένο και αντιδημοκρατικό πλαίσιο, στο οποίο αυξάνονται οι ανισότητες τόσο σε περιφερειακό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο» όπως αποδεικνύεται από τις εξελίξεις της ΕΕ.
 
Ο ίδιος υπογράμμισε πως χρήζει άμεσης ανάγκης μια ριζική αλλαγή και μια νέα ευρωπαϊκή συμφωνία καθώς το πλαίσιο πολιτικής «δεν είναι λύση για τους πολίτες της ΕΕ και της ευρωζώνης, όπου η ανισότητα, η υψηλή ανεργία και η φτώχεια συνεχίζουν να αυξάνονται». «δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το σύμφωνο σταθερότητας και ανάπτυξης δεν αποτελεί πραγματικό σύμφωνο ανάπτυξης, αλλά περιορίζεται κυρίως στα περιοριστικά φορολογικά μέτρα» πρόσθεσε.
 

Μακριά από όσους θέλουν να βλάψουν την Ευρώπη
 

Κλείνοντας ο επικεφαλής υπογράμμισε πως πρέπει να αναζωογονηθούν οι ευρωπαϊκές αξίες οι οποίες θα πρέπει να απέχουν από τα ξενοφοβικά και ευρωσκεπτικά κόμματα τα οποία στόχο έχουν να καταστρέψουν την Ευρώπη. 
 
«Πιστεύω ότι πρέπει να αγωνιστούμε για μια ευρωπαϊκή συμφωνία (νέα συμφωνία) για την απασχόληση και την ανάπτυξη, που θα αντικαταστήσει το υπάρχον αποτυχημένο πλαίσιο», τόνισε ο κ. Παπαδημούλης και κατέληξε λέγοντας «ζούμε σε δύσκολους καιρούς, όπου η αδράνεια είναι καταστροφική. Πρέπει να αναζωογονήσουμε τις ευρωπαϊκές αξίες, να αντισταθούμε στις δυνάμεις που θέλουν να καταστρέψουν την Ευρώπη. Αυτές οι δυνάμεις δεν είναι μόνο τα ευρωσκεπτικά και ξενοφοβικά πολιτικά κόμματα, αλλά και αυτά τα κέντρα που επιθυμούν μια Ευρώπη a la carte, όπου θα συνεχιστεί το “business as usual”, αποδυναμώνοντας περαιτέρω την ΕΕ» είπε χαρακτηριστικά.