«Πρόκειται για ένα απίστευτο κόλπο. Κι αν είχαν την πληροφορία γιατί δεν έκαναν τίποτα; Έπρεπε να κάνουν κάτι» ήταν η δήλωση του Τραμπ στο πλαίσιο συνέντευξης του στην εκπομπή Fox and Friends.
 
Φαίνεται πως ο Ομπάμα γνώριζε για την κυβερνοεπίθεση,  που είχε πραγματοποιηθεί με εντολή του Βλαντιμίρ Πούτιν, στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου με σκοπό την υπονόμευση της υποψηφιότητας της Χίλαρι Κλίντον, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Washington Post. Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ κατήγγειλαν δημοσίως την εμπλοκή της Μόσχας ενώ ο Πούτιν κατηγορήθηκε ως ιθύνων νους.
 
«Αφού ενημέρωσαν πριν από τις εκλογές του 2016 την κυβέρνηση Ομπάμα ότι οι Ρώσοι παρεμβαίνουν, για ποιο λόγο δεν ελήφθη κανένα μέτρο; Επικεντρωθείτε σε εκείνους, όχι στον Τ» ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Τραμπ.

«Δεδομένης της σοβαρότητας της υπόθεσης, η κυβέρνηση έπρεπε να έχει επέμβει νωρίτερα εναντίον της Ρωσίας, να αποτρέψει και να επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία νωρίτερα, πρόκειται για ένα σοβαρό σφάλμα» ήταν η δήλωση του Άνταμ Σιφ, επικεφαλής των Δημοκρατικών στην επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων.