Μιλώντας στα «ΝΕΑ», Η Φ. Γεννηματά απέρριψε και πάλι κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα που «ευτέλισε τις αξίες της Αριστεράς» και πλέον χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του.

«Ο κ. Τσίπρας αφού εκμεταλλεύθηκε την κρίση με μνημειώδη λαϊκισμό και δημαγωγία για να ανέβει στην εξουσία, ευτέλισε αξίες της Αριστεράς και πρόδωσε τους προοδευτικούς πολίτες που τον εμπιστεύθηκαν. Τώρα που χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του, εμφανίζεται υποδυόμενος την “κυβερνώσα Αριστερά”, καλώντας μάλιστα με πατερναλιστικό ύφος σε δήθεν προοδευτικά μέτωπα.

Πρόκειται για μια ακόμα επίδειξη πολιτικού κυνισμού, για τον ίδιο και το ετερόκλητο μόρφωμα νομής της εξουσίας, που αλυσοδένει τη χώρα σε πολύχρονη επιτροπεία και διαρκή λιτότητα, με παράλληλη εκχώρηση του εθνικού πλούτου για 99 χρόνια, συνυπάρχει αρμονικά με τον ακροδεξιό κυβερνητικό εταίρο που καμαρώνει για τη ρατσιστική ιδεολογία του και για τις αλαζονικές και ωμές παρεμβάσεις του στη δικαιοσύνη, συγκαλύπτει πεισματικά τις ευθύνες της διακυβέρνησης 2004-2009 για την κρίση και χρησιμοποιεί γνωστά και “μη εξαιρετέα” στελέχη της για κομματικό έλεγχο στον “σκληρό πυρήνα” του κράτους»
  Παράλληλα, υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός «διχάζει τους Έλληνες, υπονομεύει τους θεσμούς, επιστρέφει στις καταδικασμένες πολιτικές των πελατειακών σχέσεων και επιχειρεί συνεχώς να επιβάλει σύστημα διαπλοκής στα ΜΜΕ».

«Θα ηττηθούν με εκκωφαντικό τρόπο»

Τέλος, εκτίμησε πως η κυβέρνηση θα ηττηθεί με εκκωφαντικό τρόπο στις εκλογές, αλλά η ήττα αυτή δεν θα πρέπει να αποτελέσει ήττα των ιδεών της Αριστεράς και δεν θα πρέπει να ανοίξει τον δρόμο για παλινόρθωση των συντηρητικών δυνάμεων.

« Όλοι έχουν αντιληφθεί ότι ο κ. Τσίπρας έχει προ πολλού διαβεί τον πολιτικό του Ρουβίκωνα και οδεύει προς στην απέναντι όχθη της… αβύσσου. Ας μη ματαιοπονεί λοιπόν. Δεν βρισκόμαστε στη Χώρα των Λωτοφάγων. Θα ηττηθούν στις εκλογές με εκκωφαντικό τρόπο. Όμως η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και της λογικής που εκφράζει, προϋποθέτει την καθοριστική ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Γιατί η ήττα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν πρέπει να αποτελέσει ήττα ούτε των ιδεών και αξιών της Αριστεράς, αλλά ούτε να αφήσει ζωτικό χώρο για συντηρητική παλινόρθωση».