Σε συζήτηση που είχε με νέους στη Λάρισα, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θεσσαλία, άφησε εκ νέου αιχμές για την κυβέρνηση τονίζοντας πως σε αντίθεση με την ΝΔ δεν μπορεί να φέρει θέσεις εργασίας. «Εμείς ξέρουμε και θα φέρουμε δουλειές. Αυτοί που μας κυβερνούν ούτε ξέρουν πώς να το κάνουν ούτε θέλουν να το κάνουν».

Κατά του ασύλου στα πανεπιστήμια

Αναφερόμενος στο όραμα του για τους νέους, ανέφερε ότι «δεν μπορεί τα νέα παιδιά να αναζητούν μια σύμβαση στο Δημόσιο και να ελπίζουν κάποια στιγμή να διοριστούν», ενώ σχετικά με το θέμα του ασύλου στα πανεπιστήμια έκανε λόγο για παράλογη κατάσταση. «Είναι τρελό να συζητούμε για αξιόποινες πράξεις σε πανεπιστημιακά ιδρύματα και να μην επεμβαίνει με ένα τηλεφώνημα η αστυνομία».

Τάχθηκε υπέρ του συστήματος των πανελλαδικών εξετάσεων που «επιβραβεύει όσους δουλεύουν πολύ» και έκανε λόγο για λαϊκισμό από την πλευρά της κυβέρνησης που θέλει να τις καταργήσει. «Με ενοχλεί αφόρητα ο εύκολος λαϊκισμός. Τι πιο ωραίο από το να λες στους νέους θα καταργήσουμε τις Πανελλήνιες; Είναι ένα σύστημα που είναι αδιάβλητο και σίγουρα επιβραβεύει όσους δουλεύουν πολύ. Υπάρχει, ωστόσο, ζήτημα στο Λύκειο και το ξέρουμε καλά».

Υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων

Αναφερόμενος στο θέμα των ιδιωτικών πανεπιστημίων, τάχθηκε και πάλι υπέρ, επισημαίνοντας ωστόσο πως δεν είναι πανάκεια και προέχει να βελτιωθούν τα δημόσια πανεπιστήμια πριν την ίδρυση των ιδιωτικών. «Πιο πολύ με ενδιαφέρει να φτιάξω το δημόσιο Πανεπιστήμιο. Το κράτος πρέπει να ελέγχει ποιος θέλει να επενδύσει, να θέτει τις προδιαγραφές και να επιτρέψει την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων. Λέμε, λοιπόν, ναι στην αλλαγή του άρθρου 16 του Συντάγματος».