«Η απόφαση είναι ειλημμένη. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην μπουν ιδιώτες. Η ανάθεση λέει ότι θα δουλέψουν επί 24ωρου βάσεως για να καθαρίσει η πόλη σε τρεις μέρες. Αυτό δεν θα πει ιδιωτικοποίηση γιατί είναι μία έκτακτη ανάγκη που δεν την καλύπτουν οι εργαζόμενοι» ανέφερε ο Γ. Μπουτάρης, ενώ πρόσθεσε πως εάν οι εργαζόμενοι παρακωλύσουν την αποκομιδή των σκουπιδιών από τον ιδιώτη, τότε θα ζητηθεί η παρέμβαση της αστυνομίας, κατονομάζοντας το ΠΑΜΕ ως υποκινητή των γεγονότων.
 
Επίσης ο δήμαρχος δεν παρέλειψε να σχολιάσει την ανακοίνωση του Συντονισμού Συλλόγων Δ. Θεσσαλονίκης, χαρακτηρίζοντας την «απαράδεκτη» στην οποία απαιτούν την απόσυρση των ιδιωτών ώστε να επιτραπεί η κυκλοφορία των απορριμματοφόρων με προσωπικό ασφαλείας.
 
«Λένε να αποσύρουμε τους ιδιώτες κι αυτοί να βγάλουν 15 αυτοκίνητα. Αυτά είναι κοροϊδιλίκια. Εγώ θα αποσύρω τον διαγωνισμό σε ιδιώτη, εάν πουν ότι βγαίνουμε αύριο το πρωί όλοι και καθαρίζουμε την πόλη» είπε χαρακτηριστικά.
Οι ιδιώτες κατέθεσαν τρεις προσφορές για την αποκομιδή των απορριμμάτων, οι οποίες πρόκειται να εξετάσει στην έκταση συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του δήμου.