Η αποτυχία της Βρετανίδας πρωθυπουργού να εξασφαλίσει απόλυτη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο την οδηγήσει στο να αναζητήσει νέες συμμαχίες. Μια συμφωνία με το DUP και τους δέκα βουλευτές του θα της έδινε την πλειοψηφία που χρειάζεται για να σχηματίσει κυβέρνηση.
 
«Η συμφωνία καθιστά σαφές ότι παραμένουμε σταθεροί στις δεσμεύσεις μας ως προς την Συμφωνία του Μπέλφαστ και τις διάδοχές της και ως προς την άσκηση της διακυβέρνησης προς τον συμφέρον όλων των μερών της κοινότητας της Βόρειας Ιρλανδίας» δήλωσε η Τ. Μέι μετά την επίτευξη της συμφωνίας, σύμφωνα με την Guardian.
 

DUΡ: Δε θα στηρίξουμε το ψήφισμα της εθνικής ασφάλειας

Το DUP επιβεβαίωσε πως πρόκειται να υποστηρίξει την Τερέζα Μέι μόνο ως προς το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά του Brexit και όχι για την εθνική ασφάλεια, ενώ για τα δυο επόμενα έτη η Βόρεια Ιρλανδία πρόκειται να λάβει 1 δισ. λίρες χρηματοδότηση. «Αυτά τα χρήματα θα σταθεροποιήσουν την οικονομία και τις επενδύσεις σε νέες υποδομές, καθώς και το μέλλον των τομέων της υγείας και της εκπαίδευσης» ήταν η δήλωση του προέδρου του DUP Αρλίν Φόστερ, ενώ πρόσθεσε πως «η συμφωνία ισχύει για ολόκληρη την κοινοβουλευτική περίοδο και θα διασφαλίσει μία σταθερή κυβέρνηση».

Αντιπολίτευση: Η συμφωνία δεν έχει καμία σχέση με το δημόσιο συμφέρον

 
Ο επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν, είπε πως η συμφωνία δεν αφορά το εθνικό συμφέρον. «Η λιτότητα έχει αποτύχει. Πρέπει να δοθεί ένα τέλος στις περικοπές στις ζωτικές δημόσιες υπηρεσίες της Βρετανίας, όχι μόνο στη Βόρεια Ιρλανδία.

«Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να απαντήσει σε δύο ερωτήσεις. Από που προέρχονται τα λεφτά για τη συμφωνία του DUP και των Συντηρητικών; Και Θα λάβουν όλα τα νησιά της Βρετανίας την τόσο αναγκαία πρόσθετη χρηματοδότηση που θα λάβει η Βόρεια Ιρλανδία για μέρος της συμφωνίας; Αυτή η συμφωνία δε γίνεται για το εθνικό συμφέρον αλλά το συμφέρον του κόμματος Μέι για να το βοηθήσει να προσκολληθεί στην εξουσία» είπε χαρακτηριστικά.

Δεσμεύσεις Μέι για τους ευρωπαίους πολίτες στη Βρετανία

Δεν πρόκειται να ζητηθεί από κανέναν Ευρωπαίο πολίτη να εγκαταλείψει το Ηνωμένο Βασίλειο , όπως δήλωσε τη Δευτέρα σε ομιλία της στη Βουλή των Κοινοτήτων. «Θέλουμε να μείνετε είπε χαρακτηριστικά η Βρετανίδα πρωθυπουργός καθησυχάζοντας τους Ευρωπαίους μετανάστες. 
 
«Είμαστε ξεκάθαροι ότι θέλουμε να προστατεύσουμε και μάλιστα να ενισχύσουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων μετά το Brexit» είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το έγγραφο της συμφωνίας