Σε υψηλούς τόνους από την έναρξη της συνεδρίασης διεξάγεται στη Βουλή η συζήτηση για την υπόθεση του «Noor 1» και των φερόμενων παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη, με τον Πάνο Καμμένο να τίθεται αντιμέτωπος με την σφοδρή κριτική της αντιπολίτευσης για την πιθανή εμπλοκή του στην διερεύνηση της υπόθεσης.
 
Ο υπουργός Άμυνας δέχθηκε τα πυρά του Άδωνι Γεωργιάδη, που με επίκαιρη ερώτησή του απαίτησε να καταθέσει ο Π. Καμμένος τον τηλεφωνικό λογαριασμό του, με τον οποίο φέρεται να είχε συνομιλία με τον ισοβίτη, καταδικασμένο για την υπόθεση της διακίνησης των 2,1 τόνων ηρωίνης.

Α. Γεωργιάδης: «Στη φυλακή ο Μαρινάκης αν είναι ένοχος»

 
«Αν ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ένοχος για λαθρεμπόριο ναρκωτικών να σαπίσει στη φυλακή. Αλλά αυτό, αρμόδιο να το κρίνει είναι η ελληνική δικαιοσύνη και όχι ο κ. Καμμένος ή ο κ. Τζακανόπουλος ή ο κ. Κοντονής» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
 
«Αν αποδειχθεί ότι πράγματι ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος συνομίλησε με τον καταδικασθέντα ισοβίτη Γιαννουσάκη, είναι παράβαση του κώδικα ποινικής δικονομίας περί κατάχρησης εξουσίας» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Παράλληλα υποστήριξε, ότι ο υπουργός Άμυνας είχε 12 διαφορετικές συνομιλίες, διάρκειας 21 λεπτών, με τον κ. Γιαννουσάκη και κάλεσε τον Π. Καμμένο να καταθέσει τον τηλεφωνικό του λογαριασμό, προκειμένου, όπως είπε, να διαπιστωθεί πόσες ακριβώς είχε.

«Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έρχεται να υπερασπιστεί σήμερα έναν επιχειρηματία που εμπλέκεται σε διάφορες υποθέσεις που ερευνά η δικαιοσύνη» αντέτεινε ο υπουργός Άμυνας στις αντεγκλήσεις του Αδ. Γεωργιάδη.
 
Ο Π. Καμμένος σημείωσε ότι η υπόθεση του Noor One αφορά διακίνηση ναρκωτικών τριών τόνων, και πιθανώς και το πετρέλαιο που θα έφερνε θα ήταν το αντάλλαγμα για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας. Όπως υποστήριξε, η υπόθεση έχει να κάνει και με την ασφάλεια της χώρας, αφού στην υπόθεση εμπλέκονται Τούρκοι έμποροι ναρκωτικών, συνεπώς είναι υπόθεση που αφορά την ιδιότητά του ως υπουργού Εθνικής Άμυνας. Πρόσθεσε ότι υπάρχει μία ξεκάθαρη υποστήριξη από τη ΝΔ, ενός υπόπτου, ενός εμπλεκόμενου σε τέσσερις υποθέσεις, τον οποίο μάλιστα ο κ. Γιαννουσάκης έχει κατονομάσει.
 
Προηγήθηκε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος κάλεσε τον υπουργό Άμυνας να απαντήσει με ποια αρμοδιότητα επικοινώνησε με τον κ. Γιαννουσάκη, τι του είπε και αν συνομίλησε και με τον Χριστοφορίδη.
Ο Π. Καμμένος, για τη συνομιλία του με τον ισοβίτη, ανέφερε ότι ο κ. Γιαννουσάκης φοβόταν για τη ζωή του, μήπως «φαγωθεί» όπως και οι υπόλοιποι μάρτυρες κατηγορίας αν θα αποκάλυπτε όσα ήξερε για την υπόθεση.

Στ. Κοντονής: Βαποράκια επιχειρηματικών συμφερόντων

 
Μετά την απάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας στην επίκαιρη ερώτηση που καθέσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρου Παπαθεοδώρου με θέμα «αντιθεσμικές παρεμβάσεις στη δικαστική διερεύνηση» για το «Noor1». Εάν έχουμε παραβίαση του κανονισμού των φυλακών έχω ήδη διατάξει έρευνα, τόνισε. Ήδη διεξάγεται έρευνα για τις καταγγελίες Γιαννουσάκη. «Θα δούμε ποιοι γίνονται όχι βαποράκια ναρκωτικών αλλά βαποράκια επιχειρηματικών συμφερόντων» τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

 
Ο υπουργός Δικαιοσύνης θα απαντήσει επίσης και σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού για παρεμβάσεις στο έργο της δικαιοσύνης.

«Ο καθένας θα έκανε το ίδιο στη θέση του Καμμένου»

«Είμαι σίγουρος πως όλοι οι βουελυτές θα έκαναν το ίδιο στη θέση του Καμμένου και θα ζητούσαν από τον ισοβίτη το πιο απλό. Θα τον ενθάρρυναν, δηλαδή, με χίλιους τρόπους να καταθέσει τα στοιχεία που γνωρίζει και να δώσει τα έγγραφα που έχει στην κατοχή του στις αρμόδιες αρχές» δήλωσε ο Κοντονής μιλώντας στη Βουλή ενώ πρόσθεσε πως ο υπουργός «ένανε το καθήκον του και έπραξε αυτά που έπρεπε να πράξει».

Στη Βουλή η δικογραφία για την υπόθεση με τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα
 

Τις επόμενες μέρες πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η δικογραφία με τις καταγγελίες του ισοβίτη Ευθυμίου Γιαννουσάκη και ενός ακόμη τρίτου προσώπου, σχετικά με τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα.
 
Αναμένεται επίσης να διαβιβαστεί στη Βουλή η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στον Άρειο Πάγο ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης για τις συνομιλίες του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμένου με τον επίμαχο έγκλειστο ισοβίτη.
 
Επιπλέον, έχει ξεκινήσει πειθαρχική έρευνα για την εισαγγελέα του Πειραιά Ειρήνη Τζήβα, η οποία και έλαβε τις καταθέσεις του Ευθύμιου Γιαννουσάκη μέσα στη φυλακή και η οποία φέρεται να συνομιλούσε παράλληλα και με πολιτικό πρόσωπο.

Επίθεση της Πειραιώς κατά του Καμμένου
 

«Δεν απάντησε σε κανένα από τα ουσιαστικά ερωτήματα και επιχείρησε, με αοριστολογίες, να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα» αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΝΔ, τονίζοντας πως η σημερινή παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας είχε ως αποτέλεσμα να τον εκθέσει περισσότερο.
 
Στην ανακοίνωση της η ΝΔ αναφέρει πως ο Καμμένος δεν κατάφερε να εξηγήσει για ποιό λόγο επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ισοβίτη 12 φορές σε διάστημα μόλις λίγων ημερών ενώ δεν αναφέρθηκε καθόλου στα θέματα τα οποία συζήτησαν.
 
«Δεν απάντησε αν ο κ. Τσίπρας γνώριζε αυτό τον χειρισμό. Δεν απάντησε αν γνώριζε τον λιμενικό υπάλληλο που εμπλέκεται στην υπόθεση. Δεν απάντησε με ποιο δικαίωμα βγάζει καταδικαστικές αποφάσεις κατά Ελλήνων πολιτών. Η σημερινή άρνηση του κ. Καμμένου να απαντήσει στην ουσία των θεμάτων εκθέτει πλέον και τον κ. Τσίπρα, ο οποίος οφείλει να απαντήσει αν, και μετά από αυτό, στηρίζει τον κ. Καμμένο» τονίζει στην ανακοίνωση της.

 

https://youtube.com/watch?v=K8AAFIHS0fo