Ο Μακρόν και ο Ποροσένκο δήλωσαν ότι αναμένουν η νέα συνάντηση της λεγόμενης «διάταξης της Νορμανδίας» για την Ουκρανία – που περιλαμβάνει τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ουκρανία και τη Ρωσία – να πραγματοποιηθεί έως τα τέλη Ιουνίου ή τις αρχές Ιουλίου, πριν τη σύνοδο της Ομάδας των 20 (G20) που έχει προγραμματιστεί για τις 7-8 Ιουλίου.

Ο Ποροσένκο δήλωσε ότι αισθάνεται «πολύ πιο αισιόδοξος» μετά τη συνάντηση με τον Μακρόν, ενώ ο Μακρόν δήλωσε ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ συμμερίζεται την αποφασιστικότητά του να επιλύσει τη διαμάχη της Ουκρανίας.

Ο Μακρόν επανέλαβε ότι η Γαλλία δεν δέχθηκε την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία και ότι είναι σημαντικό για τους παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (OSCE-ΟΑΣΕ) να είναι σε θέση να φέρουν εις πέρας το έργο τους στην Ουκρανία.

Η συμφωνία για την κατάπαυση πυρος που υπογράφηκε τον Φεβρουάριο του 2015 στο Μινσκ, με στόχο να τερματίσει τη διαμάχη μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων της Ουκρανίας και των φιλορώσων αυτονομιστών, δεν έχει καταφέρει να βάλει τέλος στις ένοπλες συγκρούσεις. Η μια πλευρά κατηγορεί την άλλη ότι παραβιάζει την εκεχειρία.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου, ο Μακρόν δήλωσε ότι δεν συμφωνεί με την άποψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον ότι οι εχθρότητες στην Ουκρανία μπορούν να επιλυθούν εκτός του πλαισίου της συμφωνίας του Μινσκ.

Ο Μακρόν δήλωσε ότι δεν είδε άλλη εναλλακτική πρόταση από τις ΗΠΑ και ότι η βάση για μια συμφωνία παραμένει αυτή που προκύπτει από τη συμφωνία του Μινσκ, στην οποία συνέναισαν όλες οι πλευρές και χρειάζεται να εφαρμοστεί.