«Είναι σα να μην υπάρχουν» δήλωσε στο πλαίσιο της συνέντευξης του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφερόμενος στην ακροδεξιά οργάνωση της Χρυσής Αυγής. «Όταν ήταν στο περιθώριο ήταν τόσο ακραία και χυδαία. Είναι πια σα να μην υπάρχουν» είπε χαρακτηριστικά, προκαλώντας αντιδράσεις, ενώ κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ  πως εξέθρεψε μια κουλτούρα μίσους και βίας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέθρεψε μια κουλτούρα μίσους όταν ήταν στην αντιπολίτευση και δεν έχει κάνει σχεδόν τίποτα για αυτή τη βία όσο κυβερνά. Δεν έχω δει τίποτα που να με πείθει ότι πραγματικά θέλουν να αντιμετωπίσουν αυτό το θέμα. Αποτελεί κίνδυνο για τη Δημοκρατία, αυτή η χυδαία πολιτική εκμετάλλευση» αναφέρει τη συνέντευξη του προσθέτοντας πως στην Ελλάδα υπάρχει ο «φόβος αναβίωσης της ακροαριστεράς».

Τη στιγμή που 69 από τα μέλη του ναζιστικού αυτού μορφώματος δικάζονται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση κι ενώ η εκδικάζεται ακόμα η υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, το Politico αρκείται στο να αναφέρεται στο «άβατο» τον Εξαρχείων και στα επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και νέων  σε ένα «σύνηθες πεδίο μάχης με μολότοφ».

«Είναι μια περιοχή στην οποία το κράτος έχει χάσει τελείως τον έλεγχο» υπογράμμισε ο Κ. Μητσοτάκης χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στα επεισόδια του 2008 έπειτα από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από ειδικό φρουρό της Ελληνικής Αστυνομίας, υπό την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργίας του Κωνσταντίνου Καραμανλή.