Ήδη από χτες οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν αποκομιδή, ενώ έχει προγραμματιστεί πως σήμερα 27 απορριμματοφόρα, μοιρασμένα σε τρεις βάρδιες, να μαζέψουν τα σκουπίδια που έχουν συσσωρευτεί στους κάδους της πόλης.
 
Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Θεσσαλονίκης, Κλεοπάτρα Χοροζίδη, η αποκομιδή θα πραγματοποιηθεί στις περιοχές της Τούμπας, Χαριλάου, Βασ. Ολγας, ενώ τα απορριμματοφόρα θα περάσουν και από το κέντρο της πόλης.« Δεν θα αφήσουμε να μπει ιδιώτης. Η διαφορά στην πόλη άρχισε να φαίνεται» δήλωσε.
 
«Τις τελευταίες ώρες μαζεύτηκαν 330 τόνοι σκουπιδιών. Θεωρώ ότι με την πρωινή βάρδια, που επέτρεψαν οι συμβασιούχοι, θα ξεπεράσουμε τους 420 τόνους» είπε του γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, Θωμάς Ψαρράς, ο οποίος δήλωσε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της έως τώρα αποκομιδής.
 
Σύμφωνα με τον Θ. Ψαρρά, λόγω των αναμενόμενων υψηλών θερμοκρασιών, είναι αναγκαία η αποκομιδή των απορριμμάτων μέχρι την Παρασκευή, ενώ αναμένεται ο καθαρισμός των κάδων και των δρόμων από τις υδροφόρες του δήμου.
 
Σήμερα αναμένεται η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Θεσσαλονίκης ούτως ώστε  να πραγματοποιηθεί μια συζήτηση σχετικά για την πιο συμφέρουσα προσφορά ιδιώτη για την αποκομιδή των απορριμμάτων. Προς το παρόν δεν έχει οριστεί η ακριβής ώρα διεξαγωγής της συνεδρίασης.