Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της El Publico, οι Σάντσεθ και Ιγκλέσιας θα συναντηθούν την Τρίτη, έχοντας μια σειρά θεμάτων στην ατζέντα των συνομιλιών. Ωστόσο, όπως προκύπτει από το δημοσίευμα, ο Ιγκλέσιας δεν πρόκειται να πιέσει τον Σάντσεθ για άμεση κατάθεση πρότασης μομφής εις βάρος του πρωθυπουργού Ραχόι.

Υπενθυμίζεται ότι οι Σοσιαλιστές δεν είχαν στηρίξει την τελευταία πρόταση μομφής των Podemos κατά του Ραχόι. Ο Σάντσεθ φαίνεται να είναι σύμφωνος με την κατάθεση πρότασης μομφής σε βάρος του Ραχόι, ωστόσο φαίνεται να κρατά στάση αναμονής και να θέλει να βάλει και άλλους «παίχτες» στο παιχνίδι κατά του Ραχόι, ρίχνοντας βλέμματα και στους φιλελεύθερους Ciudadanos.

Τα θέματα που αναμένεται να κυριαρχήσουν στην ατζέντα θα είναι η καταψήφιση του προϋπολογισμού, ως πρώτο βήμα για την ανατροπή της κυβέρνησης Ραχόι, αλλά και η διατλαντική εμπορική συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Καναδά( CETA), η διαπραγμάτευση για το ανώτατο όριο των κρατικών δαπανών, το ύψος των συντάξεων και της συμφωνίας για κατώτατο εγγυημένο μισθό, και η παιδική φτώχεια.