Στην ανακοίνωση, το Μέγαρο Μαξίμου κάνει λόγο για «πλήρη ταύτιση» της Νέας Δημοκρατίας με επιχειρηματικά συμφέροντα, με αφορμή τη στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα των σκουπιδιών.
 
«Η ΝΔ επιχαίρει με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τα σκουπίδια, καθώς θεωρεί ότι έτσι θα υλοποιηθεί το σχέδιό της. Να αναλάβουν την αποκομιδή των απορριμμάτων ιδιώτες», αναφέρει σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και συνεχίζει:
 
«Η κυβέρνηση επαναλαμβάνει ότι μαζί με τους εργαζόμενους, θα διαφυλάξει τις θέσεις εργασίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, προκειμένου η αποκομιδή να γίνεται με ίδια μέσα των δήμων και όχι από ιδιώτες εργολάβους. Η πλήρης ταύτιση της ΝΔ με επιχειρηματικά συμφέροντα συνεχίζεται…».

ΝΔ: «Δώστε τα σε ιδιώτες»

Λίγο νωρίτερα, από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε ανακοίνωση που κατηγορούσε την κυβέρνηση για την «χαοτική κατάσταση» που έχει δημιουργηθεί, κατηγορώντας την πως ακροβατεί με μια νομοθετική πρωτοβουλία, και καλώντας την να συμπράξει με ιδιωτικούς φορείς. 
 
«Η Κυβέρνηση δεν νοιάζεται για την κοινωνία, αλλά για την εκλογική της πελατεία. Ακόμα και τώρα, παρά την χαοτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.
 
Ακροβατεί με μια νέα νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία έχει προφανή νομικά και συνταγματικά προβλήματα. Προσπαθεί απλά να κερδίσει χρόνο, υπόσχεται νέες ανανεώσεις συμβάσεων και φωτογραφικές μονιμοποιήσεις μόνο και μόνο για να δείξει επικοινωνιακά πως επιδιώκει να λύσει το πρόβλημα. 
 
Δεν λέει την αλήθεια στους πολίτες, κρατά αιχμαλώτους τους συμβασιούχους και μετακυλύει την αντιμετώπιση των προβλημάτων στο μέλλον.
 
Η Νέα Δημοκρατία έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση. Δίκαιη και έντιμη απέναντι στους συμβασιούχους που πρέπει να πληρωθούν τα δεδουλευμένα, γνωρίζοντας ότι δεν μπορούν να μονιμοποιηθούν.
 
Θεσμικά αξιόπιστη γιατί είναι συμβατή με το Σύνταγμα και τους νόμους για τις νέες συμβάσεις που απαιτούνται. Καινοτόμα και οικονομικά βιώσιμη γιατί ανοίγει το δρόμο σε εναλλακτικές και πιο οικονομικές μορφές παροχής υπηρεσιών μέσω της σύμπραξης με ιδιωτικούς φορείς.
 
Τελικό μας μέλημα είναι η παροχή στους πολίτες των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών με το χαμηλότερο κόστος». 


ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης επενδύει πολιτικά στα σκουπίδια

«Ο κ. Μητσοτάκης, μέσω της ΔΑΚΕ, επενδύει πολιτικά στα σκουπίδια και επικροτεί τη μετατροπή της χώρας σε σκουπιδότοπο εν μέσω καύσωνα, αδιαφορώντας για τη δημόσια υγεία», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του, με τίτλο: «Θέλει η ΝΔ να κρυφτεί και τα συμφέροντα δεν την αφήνουν!».

«Οι συνδικαλιστές της ΝΔ άλλαξαν στάση και ενώ ήταν «κατά» της απεργίας σήμερα ψήφισαν «λευκό», προκειμένου να μην ανασταλεί η κινητοποίηση των εργαζομένων», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Η ΝΔ και ο αντιπρόεδρός της, 'Αδωνις Γεωργιάδης, ομολογούν με θράσος πως θέλουν ιδιώτες εργολάβους στην αποκομιδή των σκουπιδιών, ταυτιζόμενοι πλήρως με επιχειρηματικά συμφέροντα. Όλοι, πλέον, γνωρίζουν ότι οι λέξεις «ΝΔ» και «εργολάβοι» ταυτίζονται»


Άδωνις Γεωργιάδης “η ΝΔ εξυπηρετεί ιδιωτικά… από avgerinosx