Σύμφωνα με το Al Jazeera, που επικαλείται πηγές ασφαλείας της Παλαιστίνης και μαρτυρίες, οι επιθέσεις του Ισραήλ καταγράφηκαν σε τρεις τουλάχιστον τοποθεσίας της Γάζας, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Χαμάς.
 
Το υπουργείο Εσωτερικών της Παλαιστίνης στη Γάζα επιβεβαίωσε την επίθεση, ανακοινώνοντας πως δεν προκάλεσε ζημιές, χωρίς όμως να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ασράφ αλ-Κίντρα, εκπρόσωπος του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας, δήλωσε πως δεν σημειώθηκαν ζημιές από τις επιθέσεις.
 
Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Οβιγια Οντράι υποστήριξε πως οι επιθέσεις κατά παλαιστινιακών εδαφών ήταν «αντίδραση στην εκτόξευση βλημάτων» από τη Γάζα.
 
Σημειώνεται πως νωρίτερα υπήρξε ανάληψη ευθύνης για τη ρίψη της αυτοσχέδιας ρουκέτας από μία οργάνωση που δεν έχει ακουστεί ξανά στο παρελθόν, «ομάδα Σαλαφιστών». Ωστόσο, ο Οντράι υποστήριξε πως υπεύθυνη για την επίθεση είναι η Χαμάς.
 
Η αναφορά αυτή προκάλεσε την αντίδραση της Χαμάς, με τον εκπρόσωπο Φέβζι Μπέρμουμ να κατηγορεί το Ισραήλ πως κατασκευάζει ψευδείς ισχυρισμούς για να δικαιολογήσει τις επιθέσεις στη Γάζα. Τόνισε επίσης πως το Ισραήλ παίζει αυτό που ονομάζεται «επικίνδυνο και διάτριτο παιχνίδι».
 
Νωρίτερα τον Ιούνιο, οι ηγέτες της Χαμάς διαμήνυσαν πως δεν ενδιαφέρονται να κλιμακώσουν τις εντάσεις, παρότι οι δύο πλευρές βρίσκονται σε διαμάχη και για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος από το Ισραήλ.
 
Σημειώνεται πως το Ισραήλ έχει περιορίσει σκανδαλωδώς την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε ελάχιστες ώρες την ημέρα, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου.

Δείτε το σχετικό γράφημα του Al Jazeera για το ηλεκτρικό ρεύμα: