Το περιστατικό έρχεται λίγες ημέρες μετά το προηγούμενο της πρώην προέδρου της Βουλής με τον Μ. Γλέζο στο Δίστομο, όταν εκείνη επιχείρησε να εμποδίσει τον Γερμανό πρέσβη να καταθέσει στεφάνη, με τον ήρωα της Εθνικής Αντίστασης να τον πιάνει από το χέρι και τον οδηγεί στο μνημείο προσπερνόντας την. Αμέσως μετά, η Ζ. Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε με δηλώσεις της στον Μ. Γλέζο, υποστηρίζοντας πως κάποτε αφαίρεσε την σημαία των κατακτητών από τον τόπο, και με αυτή του την κίνηση την τοποθέτησε ξανά στη θέση της.
 
Σε μία προσπάθειά της να αποσυνδέσει την απόφασή της να μην προλογίζει το βιβλίο του «Ακρωνύμια», η επικεφαλής της Πλεύσης υποστήριξε πως έλαβε την απόφασή της αυτή επειδή δεν ήθελε να προλογίσει το βιβλίο μαζί με τον Ν. Βούτση και τον Β. Μεϊμαράκη.
 
«Εξήγησα στον Μανώλη ότι δεν προλογίζω βιβλία μαζί με μνημονιακούς και καθεστωτικούς» ανέφερε η Ζ. Κωνσταντοπούλου μιλώντας στο News247, και υποστήριξε ότι είχε αποκαλύψει τις προθέσεις στον Μανώλη Γλέζο από τον Ιανουάριο. Τόνισε, μάλιστα, ότι το βιβλίο κυκλοφορεί εδώ και μήνες και επισήμανε ότι η άρνησή της να συμμετάσχει στον πρόλογο δεν σχετίζεται με το περιστατικό του Διστόμου ανάμεσα στην ίδια και τον Μανώλη Γλέζο.
 
Αποτέλεσμα, οι σελίδες που αναμένονταν να γεμίσουν με τον δικό της πρόλογο να μείνουν κενές. Φωτογραφίες του βιβλίου ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό ο Άδωνις Γεωργιάδης.