Σε τηλεοπτική αγγελία στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό, ο 54χρονος πρόεδρος, ο οποίος αντιμετωπίζει εδώ και τρεις μήνες διαδηλώσεις από την αντιπολίτευση και μερική κριτική και από την κυβέρνησή του, είπε ότι είχε εξαπολύσει ειδικές δυνάμεις εναντίον των «τρομοκρατών», όπως ονόμασε τους δράστες της επίθεσης.

Η κυβέρνηση ερευνά το ενδεχόμενο το ελικόπτερο που πραγματοποίησε την επίθεση να είχε κλαπεί από έναν ανεξάρτητο πιλότο της Αστυνομίας, ονόματι Όσκαρ Περέζ, ο οποίος έχει αυτοανακηρυχθεί ως αντάρτης κατά του Μαδούρο.

Σε βίντεο που ανήρτησε ο Περέζ στο Instagram φαίνεται να στέκεται μπροστά σε ένοπλους άνδρες, λέγοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για την ανακατάληψη της Δημοκρατίας.Όπως ο ίδιος λέει στο βίντεο, εκπροσωπεί μια συμμαχία στρατιωτικών, αστυνομικών και πολιτών που εναντιώνονται στην «εγκληματική» κυβέρνηση του Μαδούρο, καλώντας τον επιπλέον να παραιτηθεί και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

Ο Μαδούρο πρόσθεσε ότι το ελικόπτερο είχε πετάξει και πάνω από το υπουργείο Εσωτερικών, και απαίτησε από την αντιπολίτευση «να καταδικάσει αυτή την πραξικοποηματική επίθεση».

Το φιλικό προς την κυβέρνηση ανώτατο δικαστήριο της χώρας αποτελεί ιδιαίτερο αντικείμενο μίσους των αντιπάλων του Μαδούρο για μια σειρά αποφάσεων που έχουν ενδυναμώσει τη θέση του και υποσκάψει το κοινοβούλιο, το οποίο ελέγχεται από την αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, πρόκειται για μια «κλιμάκωση» στη «στασιαστική επίθεση των ακραίων στοιχείων της δεξιάς».

Ο Μαδούρο είχε προειδοποιήσει την Τρίτη, ότι αν η Βενεζουέλα «βυθιστεί στο χάος και τη βία, θα πολεμήσουμε».

«Αυτό που δεν έγινε με την ψήφο, θα γίνει με τα όπλα», τόνισε, ενώ ζήτησε από τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ «να σταματήσει την τρέλα» της αντιπολίτευσης, η οποία έχει εντείνει τις διαδηλώσεις από τον Απρίλιο.