Μιλώντας από  το βήμα συνεδρίου του Economist, ο Κοστέλο έκανε λόγο για «μεγάλη πρόοδο»  που έχει επιτευχθεί στην Ελλάδα και υποστήριξε ότι η εξειδίκευση των μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης από μεριάς των δανειστών, είναι «πολύ σημαντική» για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Αναφερόμενος στα όσα έχει δεσμευτεί η Ελλάδα απέναντι στους δανειστές, δήλωσε ότι τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται στο τελευταίο έτος εφαρμογής του τρίτου μνημονίου, η κατάσταση στην ελληνική οικονομία «επέστρεψε ξανά στο σημείο στο οποίο βρισκόμασταν το 2014», ενώ υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να αναλάβει η κυβέρνηση την ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων.

Έκανε λόγο για «σημαντική ευκαιρία για την Ελλάδα, που δεν θα πρέπει να χαθεί» και ξεκαθάρισε ότι η ελληνική πλευρά δεν θα πρέπει να ζητήσει κάτι παραπάνω από όσα της έχουν επιβάλει οι δανειστές και με τα οποία έχει ήδη συμφωνήσει. «Δεν πρέπει να βρεθούμε ξανά αντιμέτωποι με επιπλέον αξιώσεις της κυβέρνησης. Απλώς να εφαρμοστεί ό,τι έχει συμφωνηθεί». Τέλος, υποστήριξε ότι η Ευρώπη είναι εδώ για να βοηθήσει την Ελλάδα «καθώς έχει εκταμιεύσει 35 δισ. την περίοδο μετά το 2014 και απομένουν ακόμη 20 δισ. προς εκταμίευση».