«Δεν είμαστε ενάντια στον ιδιωτικό τομέα εν γένει, αλλά σαφώς είμαστε ενάντια στη λογική των εργολαβιών, ειδικά σε τομείς όπως αυτός της καθαριότητας. Αφ’ ενός επειδή θεωρούμε απαράδεκτες τις εργασιακές συνθήκες γαλέρας που επιβάλλει το καθεστώς των εργολαβιών και αφ’ ετέρου επειδή είναι απαραίτητο να υπάρξουν μόνιμες θέσεις εργασίας για την κάλυψη πάγιων αναγκών»  είπε χαρακτηριστικά ο Γραμματέας.
 
Ωστόσο ο Π. Ρήγας επισημαίνει τη θέση του κόμματος για μόνιμες θέσεις όπου υπάρχουν πάγιες ανάγκες όμως «ο ΣΥΡΙΖΑ συντεταγμένα αλλά και η κυβέρνηση δεν άφησαν κανένα υπονοούμενο ότι οι συμβάσεις αυτές θα γίνουν μόνιμες. Ήμασταν σαφείς σε αυτό. Αυτό έχει να κάνει και με το θέμα το νομικό που υπήρχε και γνωρίζαμε και τις νομικές δεσμεύσεις».
 

Αιχμές κατά της ΝΔ
 

Ο Π. Ρήγας είπε πως η μόνη αντιπρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι οι απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις, τη στιγμή που η κυβέρνηση «συζητάει συγκεκριμένες προτάσεις και προσπαθεί να βρει λύση, μέσα στα πλαίσια των νομικών δεσμεύσεων που υπάρχουν, ώστε να δημιουργηθούν μόνιμες θέσεις εργασίας». 
 

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις
 

Η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις μέχρι την Πέμπτη έπειτα τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό την Τρίτη, παρότι θεωρήθηκε πως κινήθηκε σε θετικό κλίμα. Στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης τα σκουπίδια, με την κυβέρνηση να κατηγορεί ευθέως τη Νέα Δημοκρατία. «Με εντολή Μητσοτάκη η απεργία» για το υπουργείο Εσωτερικών, «αναλάβετε τις ευθύνες σας» απαντά η αξιωματική αντιπολίτευση.