Όπως αναφέρει δημοσίευμα των New York Times, η βρετανική εισαγγελία ανακοίνωσε ότι απήγγειλε κατηγορίες εναντίον έξι ανθρώπων που φέρονται να ευθύνονται εν μέρει για την τραγωδία στο στάδιο Χίλσμπoρο, όπου το 1989 σκοτώθηκαν 96 θεατές.

Η απόφαση αυτή ήρθε ένα χρόνο μετά την απόφαση σώματος ενόρκων, που αποφάσισε ότι ο θάνατος των 96 ανθρώπων δεν μπορεί να εκληφθεί ως ατύχημα, ενώ υπογραμμίστηκαν και οι ευθύνες της αστυνομίας. Μεταξύ των κατηγορούμενων είναι τέσσερις πρώην αξιωματούχοι της αστυνομίας και κυρίως ο Ντέιβιντ Ντάκενφιλντ, που ήταν υπεύθυνος για την ασφάλεια του σταδίου την ημέρα εκείνη, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Σου Χέμινγκ.

Συγκεκριμένα, ο (συνταξιοδοτημένος πλέον) Ντάκενφιλντ κατηγορείται για «ανθρωποκτονία εξ αμελείας», με τον ίδιο να έχει παραδεχθεί ότι αποφάσισε να ανοίξει την πόρτα εισόδου του γηπέδου, προκαλώντας έτσι τη συρροή των οπαδών που βιάζονταν να εισέλθουν σε αυτό και προκαλώντας το ποδοπάτημα κάποιων εξ αυτών.

Υπενθυμίζεται ότι το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα στο γήπεδο Χίλσμπορο στις 15 Απριλίου του 1989 στον ημιτελικό του Κυπέλου Αγγλίας μεταξύ της Λίβερπουλ και της Νότιγχαμ Φόρεστ. Λίγο μετά την έναρξη του αγώνα, η αστυνομία επέτρεψε την είσοδο υπεράριθμου αριθμού οπαδών σε μια από τις εξέδρες του γηπέδου, με αποτέλεσμα 96 άνθρωποι να ποδοπατηθούν. Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία χρέωνε επί χρόνια το συμβάν σε όγκο μεθυσμένων οπαδών της Λίβερπουλ.