Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής επέβαλε απαγόρευση των διαδηλώσεων από τις 6:00 το πρωί έως το βράδυ στις 00:00 την Πέμπτη, 29 Ιουνίου, στο κέντρο της Αθήνας. 

Η ΠΟΑΣΥ είχε προγραμματίσει εκδήλωση στα Εξάρχεια με θέμα «Ανοιχτές και Ελεύθερες Πόλεις» που διοργανώνει η Ομοσπονδία μας στην πλατεία Εξαρχείων την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017 και ώρα 18:00.


ΝΔ: Άβατο τα Εξάρχεια

Σε ανακοίνωση της η ΝΔ κάνει για άλλη μια φορά λόγο για το «άβατο των Εξαρχείων» με αφορμή την απαγόρευση. «Η σημερινή απόφαση απαγόρευσης της αυριανής συγκέντρωσης της ΠΟΑΣΥ αποτελεί επισφράγιση της συνολικής αποτυχίας της κυβέρνησης και στον τομέα της ασφάλειας. Για πρώτη φορά με τον πλέον επίσημο τρόπο επιβεβαιώνεται ότι τα Εξάρχεια αποτελούν άβατο» αναφέρει χαρακτηριστικά ενώ επισημαίνει πως η απόφαση αποτελεί πρόκληση για κάθε πολίτη που θέλει να αισθάνεται ελεύθερος και ασφαλής.  
 
Για τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασία του Πολίτη η Πειραιώς αναφέρει πως «αν είχε στοιχειώδη ευθιξία σήμερα θα έπρεπε να παραιτηθεί. Αλλά προφανώς ακολουθεί το παράδειγμα του κ. Τσίπρα».
 

Η αντίδραση της ΠΟΑΣΥ

Η ΠΟΑΣΥ σε ανακοίνωση της εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της για την απόφαση ενώ επιθυμεί να ενημερωθεί για τους λόγους της απαγόρευσης καθώς, όπως αναφέρει, «επισκέφτηκε πριν από λίγο τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής, Υποστράτηγο κ. Αλκιβιάδη ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟ, ο οποίος επικαλέστηκε ακριβώς τους ίδιους λόγους που αναφέρονται στην υπ΄αριθμ. 3017/1/33 από 28/06/2017 συνημμένη απόφασή του.
 
«Η επιδίωξή μας να ξεκινήσει επιτέλους διάλογος για ένα θέμα που όλοι γνωρίζουν και υποκρίνονται τον ανήξερο, θα επιτευχθεί αν όχι αύριο, λίγο αργότερα. Δεν θα έχουν οι διοικούντες για πολλές φορές το σθένος να ακυρώνουν ή και να καταργούν τον διάλογο. Είμαστε περήφανοι για την πρωτοβουλία μας, την οποία την υποστηρίζει η πλειονότητα της Ελληνικής Κοινωνίας. Τα θέματα λύνονται με διάλογο και δημοκρατικές διαδικασίες τις οποίες πιστεύουμε και υπηρετούμε παντοτινά. Θα επανέλθουμε…» καταλήγει η ανακοίνωση.