O B. Nτομπρόβσκις ανέφερε ότι χθες το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, και θεωρητικά και την εκταμίευση της επόμενης δόσης, ωστόσο πρόσθεσε ότι υπάρχει ένα ζήτημα με την ποινική δίωξη τεχνικών συμβούλων του ΤΑΙΠΕΔ που βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Έχουμε εμπιστοσύνη ότι το θέμα θα επιλυθεί από τις ελληνικές αρχές τις επόμενες λίγες ημέρες, ούτως ώστε η εκταμίευση να γίνει εγκαίρως», δήλωσε ο Β. Ντομπρόβσκις και προσέθεσε: «Τα πράγματα βρίσκονται στο σωστό δρόμο και αναμένουμε ότι η εκταμίευση θα γίνει το συντομότερο».

Υπενθυμίζεται ότι στο τελευταίο Εurogroup, στις 15 Ιουνίου, η Ισπανία είχε προειδοποιήσει ότι αν δεν παύσει η δίωξη των τριών εμπειρογνωμόνων (Ισπανός, Σλοβάκος, Ιταλίδα), η χώρα του θα «μπλοκάρει» την εκταμίευση της δόσης.

Το όλο θέμα αναμένεται να απασχολήσει και τη σημερινή συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας (ΕWG) του Εurogroup που συνεδριάζει στις Βρυξέλλες για να προετοιμάσει την προσεχή συνάντηση των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης στις 10 Ιουλίου.