Με μόνο στοιχείο ένα αμφιλεγόμενο, μερικό δείγμα DNA, χωρίς την ύπαρξη μαρτύρων και λοιπών επιβαρυντικών στοιχείων, οι δικαστικές αρχές καταδίκασαν σε ποινή κάθειρξης 13 ετών την 29χρονη, που σήμερα βρίσκεται στη φυλακή ως ένα ακόμη θύμα των ασκήσεων επί χάρτου της Αντιτρομοκρατικής.

«Θεωρούμαι από το πρωτόδικο δικαστήριο μέλος της οργάνωσης. Τι να σας πω… Όσο και αν διαβάζει κανείς τη σε βάρος μου δικογραφία δεν θα καταλάβει από πού προκύπτει αυτό», δηλώνει σε συνέντευξή της, η Ηριάννα, στην Εφημερίδα των Συντακτών, υπογραμμίζοντας πως «μου ζητάνε να αποδείξω ότι δεν είμαι ροζ ελέφαντας που ίπταται πάνω από τα κεφάλια τους». 

Η Ηριάννα, για τις εις βάρος της κατηγορίες, την καταδίκη της και τη μάχη της για να αποδείξει την αθωότητά της, λέει πως, «Κάποια πράγματα με ξεπερνάνε. Υπερβαίνουν τη λογική μου. Και αυτά τα πράγματα είναι επικίνδυνα όχι μόνο για μένα, όχι μόνο για τους φίλους μου και τους γνωστούς μου. Επικίνδυνα για μια ολόκληρη γενιά. Και ακόμη περισσότερο για τις επόμενες. Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι η σκέψη ότι η υπόθεσή μου δεν είναι εξαίρεση, αλλά μέρος ενός κανόνα», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στην ΕΦΣΥΝ