Σύμφωνα με τον Capital.gr, το ΚΕΦΟΜΕΠ διαπιστώνει σε κάποιες περιπτώσεις σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ των δηλωθέντων εισοδημάτων και των χρημάτων που διακινούνταν μέσω των τραπεζών.
 
Όπως αναφέρεται, οι τράπεζες παρέδωσαν CD με τις καταθέσεις εμπλεκόμενων με το σκάνδαλο των υπερτιμολογήσεων φαρμάκων στο ΚΕΦΟΜΕΠ, με τη φορολογική αρχή να προχωρά στο άνοιγμα λογαριασμών:
 
  • 20 κρατικών αξιωματούχων που ήταν μέλη των επιτροπών τιμολόγησης φαρμάκων των υπουργείων Υγείας και Ανάπτυξης, καθώς και Διευθυντών του ΕΟΦ την περίοδο των υπερτιμολογήσεων
  • 30 μεγαλοστελεχών της εταιρείας που είτε έστελναν εμβάσματα άνω των 300.000 ευρώ στο εξωτερικό είτε είχαν μεγάλες εκροές προς συνεργαζόμενα πρόσωπα
  • Της βασικής εταιρείας αλλά των συνεργαζόμενων ή θυγατρικών της 
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ΚΕΦΟΜΕΠ έχει προχωρήσει στη δέσμευση λογαριασμών πρώην ισχυρού άνδρα της Novartis Hellas, στον οποίο εντοπίστηκε απόκλιση ύψους 4,3 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται πως ο ίδιος δεσμεύτηκε πως θα καταθέσει συμπληρωματικά στοιχεία που θα αποδεικνύουν τη νομιμότητα των χρημάτων αυτών.
 
Παράλληλα, συνεχίζεται ο έλεγχος της λίστας με τα ονόματα 4.000 γιατρών που συνεργάστηκαν ή είχαν κάποια επαφή με τη Novartis, με την επεξεργασία της να βρίσκεται σε εξέλιξη ώστε να «συνδεθούν» οι εμπλεκόμενοι με την υπόθεση.