Μιλώντας σε ψηφοφόρους των Χριστιανοδημοκρατών στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, ο Σόιμπλε επανέφερε το αφήγημα των «απαραίτητων μεταρρυθμίσεων» για όλα τα κράτη – μέλη της Ευρωζώνης, τονίζοντας πως η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ δεν είναι αυτή που πρέπει μέχρι τώρα. Εκτίμησε ότι με την ανάπτυξη να είναι ισχυρότερη του αναμενομένου, θα μπει σιγά σιγά τέλος στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

«Εάν έχουμε κι άλλη ανάπτυξη κι αν δεν υπάρχει η απειλή του αποπληθωρισμού, τότε η ΕΚΤ θα μπορέσει αργά — δεν μπορεί να το κάνει αυτό γρήγορα, διότι τα προβλήματα σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης είναι πολύ μεγάλα — να αρχίσει να εξομαλύνει τη νομισματική πολιτική της ώστε όπως ελπίζω σύντομα να τερματίσει αυτή την τρελή κατάσταση των μηδενικών επιτοκίων και των αρνητικών επιτοκίων».

Τόνισε ότι κάποιες κυβερνήσεις στην Ευρωζώνη έχουν ακόμη δουλειά να κάνουν όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις και ότι η Γαλλία και η Γερμανία θα συνεχίσουν να προωθούν προτάσεις για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας και της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Παράλληλα, επανέλαβε πως οι δημοσιονομικοί κανονισμοί πρέπει να τηρούνται από κάθε χώρα που έχει επιλέξει να βρίσκεται στην Ευρωζώνη.