Ο μάρτυρας, απαλλαγμένος πλέον από τη «φόρτιση» υποστήριξε πως δεν υπήρξε κανενός είδους τραμπουκισμός ή προπηλακισμός ενώ αρνήθηκε οριακά ακόμα και την ύπαρξη ατόμων της ακροδεξιάς στην εκδήλωση. «Ήταν κάποιοι νέοι άνθρωποι με στολές και σημαίες, αλλά είχε πολύ κόσμο. Δεν μπόρεσες να διακρίνεις ποιος είναι ποιος. Μαζεύονταν εκατοντάδες κόσμος» είπε χαρακτηριστικά σύμφωνα με την αναμετάδοση του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
 
Ο δήμαρχος έσπευσε μάλιστα να αρνηθεί ακόμα και δηλώσεις που είχε κάνει σε συνεντεύξεις του σχετικά με το περιστατικό, καθώς όταν ρωτήθηκε σχετικά με τη δήλωση του πως «δεν επιτρέπεται τον δήμαρχο να τον προπηλακίζουν και να τον διώχνουν βίαια» ο ίδιος υποστήριξε πως δεν είχε ειπωθεί άτι τέτοιο.
 
«Ξεκίνησα το λόγο μου με την ευχή να μην επαναληφθούν παρόμοια γεγονότα. Πριν τελειώσω τη φράση μου, κάποιος πετάχτηκε από τους παρευρισκόμενους -μάλλον ήταν από την περιοχή- και είπε “δήμαρχε, δεν τα λες καλά. Δεν πρέπει να ξεχνάμε”. Από αυτή τη φράση έγινε μια αναμπουμπούλα, μια αναταραχή. Ο κόσμος άρχισε να φωνάζει “δεν ξέρετε τι έχει πάθει ο τόπος μας” και δημιουργήθηκαν αντεγκλήσεις και άρχισαν να έρχονται προς το μέρος μου. Δεν καταλάβαινα τί ακριβώς γινόταν. Σίγουρα δεν υπήρξαν επεισόδια ή συμπλοκή. Δεν είχε νόημα να συνεχίσω το λόγο μου, γιατί ούτως ή άλλως τελείωνα και είπα να σηκωθώ να φύγω. Κανείς δεν μου άρπαξε το μικρόφωνο» δήλωσε, προσπαθώντας να δώσει μια «εικόνα» για το περιστατικό. 
 

«Ευγενέστατος ο κύριος Κουκούτσης, ήπιαμε και καφέ»
 

Ο βουλευτής Κουκούτσης έκανε ένα αίτημα, να αναλάβουν να βάψουν ένα μνημείο, ένα μεγάλο σταυρό που από το χρόνο είχε φθαρεί. Οι μηχανικοί μου είπαν ότι είναι επικίνδυνο και ο χρόνος δεν ήταν αρκετός για να το φτιάξουμε πριν την εκδήλωση. Ήταν ευγενέστατος ο κύριος Κουκούτσης, ήπιαμε και καφέ.
 
«Υπάρχουν διαφορές, κύριε μάρτυρα. Σημαντικές διαφορές σε σχέση με την κατάθεσή σας και πρέπει να το πούμε» τόνισε η Πρόεδρος μετά τη δήλωση του μάρτυρα πως «η εκδήλωση τελείωσε ομαλά γιατί δεν έγιναν επεισόδια και προπηλακισμοί».