Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η Λαγκάρντ έφερε το παράδειγμα πολιτικών ηγετών που μέσω του twitter και με λίγες λέξεις καταφέρνουν να επικοινωνούν τις θέσεις τους στους πολίτες, ενώ υποστήριξε πως έχει μεγάλη σημασία η σύντομη διατύπωση των θέσεων με χιούμορ.

«Διανύουμε μια εποχή όπου κάποιοι πολιτικοί ηγέτες επικοινωνούν σχεδόν αποκλειστικά χρησιμοποιώντας 140 χαρακτήρες. Κι εμείς στην οικονομική κοινότητα πρέπει να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας αυτούς τους 140 χαρακτήρες. Η έξυπνη επικοινωνία, η επικοινωνία με χιούμορ, η εναλλακτική επικοινωνία κι όχι η ψεύτικη επικοινωνία, σχετικά με τι προτίθεστε να κάνετε είναι, κατά την άποψή μου, κρίσιμης σημασίας».

Τόνισε πως θα ήταν πολύ χρήσιμο να μπορούν οι υπεύθυνοι για την χάραξη πολιτικής παγκοσμίως έστω να προσπαθούν να επικοινωνούν μέσα στο πλαίσιο αυτών των 140 χαρακτήρων. Παράλληλα, υποστήριξε ότι οι συχνά περίπλοκα διατυπωμένες προτάσεις σχετικά με τη δημοσιονομική και νομισματική πολιτική χρησιμοποιούν ορολογία «που μετά βίας κάποιος κατανοεί» και συχνά οι απλοί πολίτες χάνουν κάθε ενδιαφέρον να τις ακούσουν.