Σύμφωνα με το AlJazeera, δράστες ήταν τρεις Παλαιστίνιοι που έπεσαν νεκροί από τα πυρά της αστυνομίας. Κατά τις πληροφορίες του πρακτορείου, «οι αρχές του τζαμιού Al Apsqa δήλωσε πως τα σώματα των δύο Παλαιστινίων είναι μέσα στην αυλή του τζαμιού».

Σύμφωνα με την ισραηλινή Haartz, ιατροί δήλωσαν πως αντιμετωπίζουν τρία άτομα που έχουν τραυματιστεί από τους πυροβολισμούς. Οι δύο από τους τρεις φέρονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ο τρίτος φέρεται να έχει τραυμαστεί ελαφρά.

Στο βίντεο, το οποίο τραβήχτηκε στην πλατεία των Τεμενών και μεταδόθηκε από ισραηλινά και παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης, ακούγεται ανταλλαγή πυρών.
Είναι η πρώτη τόσο μεγάλη επίθεση με πυροβόλο όπλο που σημειώνεται εδώ και χρόνια μέσα στην παλιά πόλη, που βρίσκεται στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ, επισημαίνουν οι σχολιαστές.


Η πλατεία των Τεμενών είναι το τρίτο πιο ιερό μέρος για το ισλάμ. Σε αυτή βρίσκεται και το Τείχος των Δακρύων, το πιο ιερό μέρος για τον ιουδαϊσμό.
Λίγο μετά το συμβάν μεγάλη δύναμη της αστυνομίας απέκλεισε την παλιά πόλη, ενώ ανακοίνωσε ότι έχουν κλείσει όλες οι είσοδοι στην πλατεία των Τεμενών και «δεν θα πραγματοποιηθεί η προσευχή της Παρασκευής».

Από τον Οκτώβριο του 2015 σημειώνονται σποραδικά βίαια επεισόδια στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη, από τα οποία έχουν σκοτωθεί 277 Παλαιστίνιοι , 42 Ισραηλινοί, δύο Αμερικάνοι, δύο Ιορδανοί, ένας κάτοικος Ερυθραίας, ένας Σουδανός και μία Βρετανίδα, σύμφωνα με τον απολογισμό του AFP.

Υπέκυψαν οι δύο αστυνομικοί

Δύο ισραηλινοί αστυνομικοί που είχαν τραυματιστεί σοβαρά κατά την επίθεση με πυροβόλο όπλο στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ υπέκυψαν στα τραύματά τους, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Οι δύο αστυνομικοί ήταν ηλικίας 22 και 30 ετών, διευκρίνισε η εκπρόσωπος, η οποία πρόσθεσε πως ένας τρίτος αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά κατά την επίθεση, οι τρεις δράστες της οποίας σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις της τάξης.