Όπως αναφέρει δημοσίευμα του BBC, ο βρετανός υπεύθυνος υπουργός για το Brexit, Ντέιβιντ Ντέιβις, κάλεσε και τις δύο πλευρές «να στρωθούν στη δουλειά» προκειμένου να ξεπεραστούν οι δυσκολίες και να αρθεί η αβεβαιότητα γύρω από τις διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

«Κάναμε ένα καλό ξεκίνημα τον προηγούμενο μήνα και αυτή την εβδομάδα θα μπούμε στα κρίσιμα ζητήματα. Πρωταρχικός στόχος μας είναι να διαφυλάξουμε τα δικαιώματα των πολιτών μας, είναι κάτι που αποτελεί ξεκάθαρα τον πρώτο στόχο μας».

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ ευελπιστεί «να διασφαλίσουμε ότι εργαζόμαστε πάνω στις ίδιες βάσεις, με κοινούς στόχους». Οι δύο διαπραγματευτικές ομάδες θα συζητούν καθημερινά σε επίπεδο ομάδων εργασίας μέχρι την Πέμπτη, ημέρα κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί μια συνάντηση με παρόντα όλα τα μέλη των αντιπροσωπειών, ενώ θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, χαρακτήρισε εκβιαστική τη στάση της ΕΕ. «Νομίζω ότι τα ποσά που έχω δει μου φαίνονται εκβιαστικά και νομίζω ότι το “άσ’ τους να λένε, δεν θα πάρουν δεκάρα” είναι μια εντελώς κατάλληλη έκφραση».