Την Τετάρτη, σε έκθεσή της για την ελληνική οικονομία, η Goldman Sachs ανέφερε ότι Αθήνα και δανειστές μετέθεσαν για το 2018 την «οριστικοποίηση των όρων της μεσοπρόθεσμης ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους», αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να συζητηθεί η επιβολή ενός τέταρτου μνημονίου που θα περιέχει νέες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
 
Παράλληλα, διαμήνυσε πως θεωρεί αδύνατο το ενδεχόμενο ένταξης της Ελλάδας στην ποσοτική χαλάρωση, δεδομένης της αδυναμίας της ΕΚΤ να καταρτίσει την έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους προτού καθοριστούν οι όροι ελάφρυνσής του.
 
Σημειώνεται πως τέταρτο μνημόνιο δείχνουν ακόμη και από το ΔΝΤ, καθώς τα υψηλά επιτόκια που αναμένεται να συναντήσει η ΑΘήνα κατά την έξοδο στις αγορές για δανεισμό, αναμένεται να αυξήσουν σημαντική την καμπύλη για το χρέος.
 
Ωστόσο, φαίνεται πως τα παραπάνω δεν κάμπτουν τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, αφού σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) έχει ήδη προσλάβει έξι τράπεζες να διαχειριστούν την έκδοση του ομολόγου, με την ημερομηνία να μένει ερωτηματικό.
 
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του βρετανικού πρακτορείου,  η Ελλάδα έχει αναθέσει στις Bank of America Merrill Lynch, BNP Paribas, Citigroup, Deutsche Bank, Goldman Sachs και HSBC την έκδοση, επικαλούμενο πηγές με ειδική γνώση επί του θέματος.
 
Την ίδια ώρα, το Blommberg υποστήριξε πως η αναβολή της δοκιμαστικής εξόδου της Ελλάδας, που αναμενόταν ακόμη και στις αρχές της εβδομάδας, οφείλεται στο ανώτατο όριο για το ύψος του χρέους της χώρας που έχει ορίσει το ΔΝΤ, αφού όπως αναφέρεται, θα υπήρχε πρόβλημα για την ελληνική οικονομία εάν δανειζόταν με έκδοση άνω των 3 δισ. ευρώ.